Ceasuri & Bijuterii

Cel mai impresionant diamant din lume

05 mar 2011 248 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cel mai impresionant diamant din lume

Dacă se întâmplă să fiţi în Londra în această perioadă trebuie să mergeţi să vedeţi cum arată cel mai impresionant diamant din lume. Muzeul de ştiinţe naturale din Londra găzduieşte pentru o perioadă limitată de timp un diamant rar denumit Cora Sun drop.

Diamantul are 110 carate şi este cel mai mare diamant galben, de forma unei pere, din lume. Bijuteria a fost împrumutată muzeului de către producătorul american de diamante Cora International. Culoarea galbenă provine din procentajul mic de nitrogen care se regăseşte în structura de carbon a pietrei preţioase.

Diamantele în culori puternice reprezintă o mică parte din diamantele naturale existente. Iar dacă piatra are şi peste 100 de carate atunci aceasta capătă o semnificaţie istorică.

Diamantul va fi păstrat în galeria The Vault care este dedicată celor mai rare şi preţioase pietre preţioase, cristale, metale şi meteoriţi din lumea întreagă. Printre acestea se găsesc o colecţie de diamante de 296 pietre colorate natural denumită Aurora Pyramid of Hope, ametistul blestemat Heron Allen şi Nakhla, un meteorit marţian.