Gadget

Cel mai luxos ansamblu rezidenţial a fost inaugurat. O garsonieră costă aproape 8 milioane de euro - GALERIE FOTO

19 ian 2011 191 afişări de Gabriel Razi
Din aceeaşi categorie

Cel mai exclusivist complex rezidenţial din lume, One Hyde Park din Londra, a fost inaugurat de către dezvoltatorii imobiliari Nick şi Chrisitan Candy, scrie The Telegraph.

Luxoasele apartamente sunt opera arhitectului britanic Richard Rogers, cunoscut pentru proiectarea clădirii băncii Lloyd's şi a Millenium Dome din Londra dar şi pentru conceperea clădirii în care funcţionează Curţea Europenă a Drepturilor Omului din Strasbourg.

Pentru a intra în posesia unui apartament în complexul One Hyde Park, cei intersaţi trebuie să plătească 6,5 milioane de lire (7,7 milioane de euro) pentru o garsonieră, preţurile putând urca până la 140 de milioane de lire (166 milioane de euro) pentru un penthouse. Costul mediu pentru un metru pătrat în complexul One Hyde Park este de 65.000 lire (77.000 euro).

Apartamentele beneficiază de room service non-stop, lifturi private pentru fiecare apartament, geamuri antiglonţ, tehnologie de scanare oculară, podele din marmură şi lemn, parcare subterană cu 115 locuri, camere de refugiu în caz de pericol şi de priveliştea spectaculoasă a parcului Hyde Park şi a lacului Serpentine. Viitorii proprietari, printre care se numară şeicul Hamad bin Jassim bin Jabr al-Thani, care ocupă funcţia de ministru de externe a Qatarului, vor beneficia şi de serviciile unei echipe de asistenţi personali.

Clădirile sunt dotate cu cinema, bazin de înot olimpic, saună, sală de fitneess, simulator de golf şi cramă.

Acum patru ani, atunci când a început construcţia proiectului, fraţii Candy au fost criticaţi, exclusivistul complex fiind considerat mult prea extravangant. După declanşarea crizei economice mondiale, mulţi experţi imobiliari au afirmat că apartamentele îşi vor găsi cu greu cumpărători.

Totuşi, cei doi britanici afirmă că 60% din cele 83 de apartamente au fost deja vândute, în mare parte clienţilor din Asia şi Orientul Mijlociu.

Analiştii imobiliari afirmă că investitorii străini consideră că Londra are o piaţă imobiliară stabilă, sigură pentru astfel de plasamente. Scăderea cursului lirei birtanice, care se află la 80% din valoarea pe care o avea în 2008, este un alt factor care a stimulat piaţa imobiliară a capitalei Marii Britanii.