După Afaceri

Cele mai bune 12 maşini germane

18 iul 2014 3275 afişări
Din aceeaşi categorie

În România, fascinaţia pentru maşinile germane este foarte mare şi nu prea poate fi explicată. Poate că ne plac maşinile nemţeşti fiindcă dau impresia de acea calitate „made in Germany” vestită pe vremuri sau pentru că nu am avut acces, timp de câteva decenii, la automobilele care erau la ani lumină distanţă faţă de bătrânele Dacii în ceea ce priveşte calitatea.

Într-o anumită măsură, şi mie îmi plac maşinile construite în Germania. Aşa că am hotărât să fac o listă cu 12 nemţoaice care şi-au pus destul de tare amprenta asupra industriei auto şi a vieţilor oamenilor. Nu este vorba doar despre maşini foarte rapide sau despre modele care se laudă cu performanţe extraordinare. E vorba doar despre maşini care te fac să spui „uau” de fiecare dată când le vezi pe şosea. Nu trebuie să explici nimănui ce e chestia aia, fiindcă ştii că e mişto. Ca de obicei, această listă nu exprimă neapărat opinia întregii redacţii ProMotor, ci a fost realizată după principiul „ce îmi place mie”.

Audi Quattro

Audi a anunţat recent că a vândut şase milioane de maşini cu sistemul de tracţiune integrală quattro, ceea ce e destul de impresionant. Dar aceste cifre de vânzări nu ar fi existat dacă modelul numit quattro nu ar fi făcut ravagii în lumea raliurilor din anii ’80, obţinând două campionate mondiale – în 1982 şi 1984, precum şi două locuri doi – în 1983 şi 1985.

GALERIE FOTO si mai multe detalii aici