După Afaceri

Cele mai bune anvelope de vară pentru 2014

01 apr 2014 3234 afişări
Din aceeaşi categorie

Dacă nu ţi-ai montat încă anvelopele de vară pe maşină, atunci ar trebui să te grăbeşti. În acest sens, ţi-am pregătit o listă cu cele mai bune pneuri de vară din2014, conform germanilor de la Auto Zeitung. Nu sunt cele mai ieftine, însă ştii cum se spune: calitatea se plăteşte.

Odată cu creşterea temperaturilor, se recomandă ca anvelopele de iarnă să fie puse la păstrare, iar în locul lor să fie montate pneurile de vară. Astfel, te asiguri că ai parte de performanţele maxime ale cauciucului atunci când eşti pus faţă în faţă cu o situaţie de urgenţă.

Dar care sunt cele mai bune anvelope de vară? Un răspuns la această întrebare vine de la publicaţia germanăAuto Zeitung, care a testat 12 modele de pneuri de vară pentru 2014. Cauciucurile de vară puse la încercare de nemţi au avut tipodimensiunea 225/50 R17 şi au fost montate, pe rând, pe un BMW Seria 3 320i cu 170 CP.

Germanii au testat cum se comportă anvelopele la acvaplanare, la frânarea de la 100 km/h la zero, la slalom şi pe circuit uscat.

 

Locul 12: Apollo Aspire 4G (preţ/set în Germania: 480 de euro)

Anvelopa produsă de indienii de la Apollo este criticată pentru performanţele slabe pe suprafeţe umede, în special în ceea ce priveşte acvaplanarea. Totodată, pe asfalt uscat, pneul de vară Apollo Aspire 4G nu se descurcă extraordinar. Punctaj total: 185 din 300.

Citiţi mai multe detalii pe www.promotor.ro