Ceasuri & Bijuterii

Cotroceni, noul cartier al designerilor

13 nov 2009 236 afişări
Din aceeaşi categorie

Fie ca erau in cautare de spatii mai mari pentru showroomurile lor sau ca raportul calitate-pret este in Cotroceni mai bun decat in cartiere precum Primaverii sau Dorobanti, designerii autohtoni s-au mutat pe rand in vilele vechi din zona Cotroceni. Iar toate aceste case transformate in showroom-uri si ateliere pastreaza farmecul unui Bucuresti vintage, cu porti care scartaie putin, trepte din piatra slefuita de timp, camere cu tavane inalte si ferestre interminabile.

Primul dintre designerii care si-au revendicat un loc in Cotroceni a fost Adelina Ivan, unul dintre cei doi creatori din spatele brandului Zasha, dar care are si propria sa colectie de haine. "Cred ca ar fi bine pentru clienti ca Bucurestiul sa aiba un cartier de designeri asa cum au toate orasele mari, strazi sau cartiere pentru shopping", spune designerul. Showroomul sau situat pe strada Mihail Mirinescu inseamna o camera spatioasa prin care intra lumina chiar si intr-o zi ploaiosa, descoperind imprimeurile alb-negru, tigrate, de pe canapea, cateva poze artsy, inramate, semnate de fotograful fashion Guy Bourdin si umerii hainelor asezate cuminti pe stander, langa fereastra. Designerul spune ca vrea ca pana la inceputul anului viitor sa schimbe putin aspectul incaperii in care isi primeste clientii si sa o transforme intr-un fel de boutique.

In showroom se gaseste colectia primavara-vara 2010 Adelina Ivan - haine vaporoase din materiale pictate - care a fost prezenatata si la targul Prêt - à - Porter de la Paris din aceasta toamna si care a fost comandata de buyeri din Liban, Kuweit, Atena si Milano. In ianuarie, Ivan va fi prezenta la acelasi targ din Paris cu brandul Adelina Ivan, dar si Zasha, iar in martie va participa la un targ din Tokio.

Cateva strazi mai departe, pe Carol Davila, se gaseste si "sediul" designerului Maria Lucia Hohan, intr-o casa veche cu labirinturi de camere ce s-au transformat in ateliere, camere de proba si showroom. Designerul s-a mutat in Cotroceni in martie, pentru ca era in cautarea unei case mai spatioase, avand in vedere ca echipa sa aproape s-a dublat, ajungand la 21 de angajati.

Escaladand scari in spirala, treci din ateliere in depozitul de stofe, in birouri si din nou la parter in camera de proba. Cea din urma este amenajata in stil victorian, cu perdele din dantela, catifea si oglinzi mari, iar alte doua camere de la parter au fost rezervate hainelor si arata ca un paradis de matase si sifon. Pentru viitor insa, Hohan vrea ca "vitrina" sa sa fie website-ul mlh-shop.com, deja lansat, si prin care va distribui haine in toata lumea. "Am pus la punct fiecare detaliu, produsele vor ajunge in 5 zile oriunde in lume, iar in Romania in maximum 2-3 zile."

Si Adrian Oianu s-a mutat de curand in Cotroceni, pe strada Gheorghe Marinescu, pentru ca planuieste dezvoltarea business-ului si in domenii conexe designului vestimentar, ca de exemmplu realizarea unei linii de accesorii.

Dupa ce urci scara veche, intri intr-o camera simpla, fara pretentii de design... ca si colectiile lui Oianu, care nu se bazeaza pe modele complicate, ci pe materiale 100% naturale, imprimeuri avangardiste si croieli feminine. Oianu realizeaza 2-3 colectii pe an special pentru Romania si le promoveaza in toata tara axandu-se mai mult pe vanzari in Romania.

In acelasi cartier isi are showroomul si Ana Alexe, care in paralel cu designul vestimentar realizeaza si creatie de bijuterii, iar printre cei care vor sa se mute curand in Cotroceni se numara creatoarea de pantofi Mihaela Glavan, dar si designerul Kinga Varga.