Style

Cum sa petreci 1 mai in Bucuresti

30 apr 2010 621 afişări
Din aceeaşi categorie

Sambata, "dimineata pe racoare" cum ar spune cei de la Zdob si Zdub, presupunand ca nu ati petrecut cu o seara inainte si ca vremea e acceptabila, recomandam o plimbare turistica prin Capitala, cu cafeaua cu lapte intr-o mana si aparatul de fotografiat in cealalta. Prima oprire ar putea fi la Palatul Sutu, la Universitate, unde de la ora 10.00 are loc targul de obiecte artizanale ILoveHandmade. De obicei la targurile de acest gen se prezinta cu mic cu mare designeri de accesorii, vanzatori de carti vechi si artisti de tot felul, intr-o atmosfera cu muzica buna si lume colorata.

Pentru ceva mai rustic si traditional romanesc, la Muzeul Taranului Roman (Kiseleff 3) are loc in acelasi timp evenimentul Maramures-Cultura si traditie. Evenimentul cuprinde expozitie cu vanzare de produse traditionale si ecologice specifice zonei, precum si produse de artizanat. Gurmanzii vor putea degusta si bucate ca la bunica din Maramures: sarmale, placinte, carnati prajiti si sanatoasa tuica romaneasca.

In pauza de targuri puteti lua pranzul la terasa Universitatii de arte, care s-a redeschis in urma cu cateva zile, pe strada Budisteanu nr.19. Daca meniul a ramas acelasi ca anul trecut, acolo veti gasi cele mai bune platouri taranesti, sandvisuri si deserturi (tiramisu si strudel cu mere si inghetata). Dupa pranz, urmeaza siesta intr-unul dintre parcurile frumoase ale Bucurestiului - Parcul Ioanid, pe bancile de langa fantana, Parcul Carol, chiar pe scarile Mausoleului sau in Cismigiu, langa lac sau pe lac, la o plimbare cu barca.

Si pentru ca tot a venit vorba de parcuri, o idee buna ar fi si un picnic in Parcul Herastrau, unde e destul loc si pentru un badminton, frisbee sau fotbal. Dar prea mult aer curat strica, asadar recomandam sambata si o sesiune de filme la Noul cinematograf al regizorului roman (Muzeul Taranului) recomandate de regizorul Cornel Porumboiu. La ora 17.30 va rula drama Lake Tahoe de Fernando Eimbcke, Mexic, 2008, cu subtitrare in engleza, iar la ora 21:00 tot o drama/poveste de dragoste Sud Sanaeha / Blissfully yours de Apichatpong Weerasethakul, Thailanda, 2002, cu subtitrare tot in engleza. Dar la fel de bine seara de filme poate avea loc si la Cinema Cotroceni, unde ruleaza in varianta 3D Alice in Wonderland de Tim Burton si in 2D Whatever Works, un film "must see" al lui Woody Allen.

Si pentru ca e sambata, in programul de 1 Mai recomandam si o petrecere cu tematica denumita Vama Veche? Forget About It!, in Suburbia, care suna in felul urmator: "Vino sa tragem o betie crancena cu totul la juma' de pret.... noi vom bea in Suburbia in amintirea a ceea ce a fost candva Vama Veche". Daca suna prea "hardcore" va oferim si o alternativa de petrecere - concertul Kumm&The Mood, de la ora 21.00, in club Control (Academiei 19) sau ceva si mai "asezat" - Directia 5, de la ora 22.30 la JukeBox Club (Turturelelor 11).

Iar detoxifierea de a doua zi se poate face tot in mijlocul naturii, de data asta in Gradina Botanica.