Arts & Design

Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, Fecioara Maria poartă Louis Vuitton

01 aug 2010 118 afişări
Din aceeaşi categorie
Dacă diavolul se îmbracă de la Prada, Fecioara Maria poartă Louis Vuitton

O statuetă a Fecioarei Maria îmbrăcată într-o pelerină cu monogramă marca Louis Vuitton a fost expusă de curând la bienala de artă sacră din Italia. Vălul tradiţional care îi acoperă capul Fecioarei poartă şi el logo-ul "LV" al brandului francez în litere aurii. Francesco De Molfetta, artistul care a creat şi expus statueta, spune că vrea să denunţe o societate "bazată pe cultul aparenţelor prin folosirea unui brand, fapt care să simbolizeze căutarea unei fericiri efemere".

"Acest fel de a interpreta arta religioasă seamănă foarte mult cu felul în care a fost interpretată de Maurizio în 1999, în Venezia, când a expus o statuie de ceară a Papei Ioan Paul al II-lea fiind strivit de un meteorit", spune curatorul bienalei, Giuseppe Bacci. "Este şi o metodă de a şoca vizitatorii", a adăugat acesta.

Bienala are loc la Isola del Gran Sasso în Abruzzo. Lucrările lui De Molfetta, un artist milanez cunoscut pentru operele sale religioase, au mai fost expuse la Tokyo, la galeria de artă contemporană T20 din Murcia, Spania şi la muzeul Besancon din Franţa.