După Afaceri

Despre dragoste şi alţi demoni

29 nov 2017 575 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

„What is it that you truly desire?“ („Ce îţi doreşti cu adevărat?“ - n. red.) este poate cea mai cunoscută replică a serialului Lucifer. După cum îi spune chiar numele, serialul urmăreşte „aventurile“ diavolului pe pământ, el ajungând să ajute o echipă de detectivi să soluţioneze o serie de crime. Episod de episod, Lucifer îşi foloseşte „farmecele“ (a se citi puterile) pentru a descoperi cele mai ascunse dorinţe ale oamenilor. Unii visează să fie bogaţi, alţii îşi doresc să plece în lume, să-şi găsească iubirea vieţii lor sau să poată fi cei mai buni în domeniul în care activează. Cert este că, fiecare dintre ei (şi dintre noi) are una sau mai multe dorinţe, mai mult sau mai puţin ascunse.

Despre jurnalişti, cel puţin despre unii dintre ei, se spune că reuşesc să îi facă pe oameni să se dezbrace de secrete. Poate pentru că pun întrebările care trebuie sau pentru că ascultă mai mult decât vorbesc. Cert este că din postura de jurnalist, afli multe lucruri pe care poţi sau nu să le împărtăşeşti. Îi faci pe interlocutori să se deschidă în faţa ta, şi de ce nu, în faţa lor înşişi. Îi faci să rememoreze amintiri de demult, să îşi dezvăluie visele şi regretele.

Nu încerc în niciun moment să fac o paralelă între jurnalişti şi Lucifer. Departe de mine acest gând, deşi mă număr printre fanii serialului. Doar că, după ce am urmărit cel mai nou episod mi-am dat seama că şi pe mine mă fascinează dorinţele oamenilor. Îmi place să le descopăr pasiunile, visele şi regretele. Îmi place să îi aud povestind despre lucrurile care îi fac fericiţi. Pentru că, cred eu, nu există moment în care omul să strălucească mai frumos decât atunci când vorbeşte cu pasiune despre lucrurile care îi plac, care îl fac fericit.

Despre fericire este de fapt vorba în acest număr din După Afaceri Premium. Despre cadouri, amintiri frumoase şi dorinţe pentru noul an care se apropie. I-am întrebat pe unii dintre cei mai importanţi oameni din industria de lifestyle şi lux ce îşi doresc să găsească sub brad, ce nu le va lipsi de pe masa de Crăciun şi unde îi va găsi noaptea dintre ani. Apoi, am adunat şi câteva sugestii de daruri pentru aceia care sunt în pană de idei. Dacă ar avea nevoie de ajutor, chiar şi Moş Crăciun ar găsi suficientă inspiraţie în ediţia aceasta a revistei După Afaceri Premium.

Dar dincolo de cadouri, am decis să vă inspirăm cu poveşti. Despre oamenii de dincolo de business, despre locuri noi şi tendinţe noi.

Şi, înainte să închei, trebuie să recunosc că m-am întrebat şi eu ce îmi doresc cu adevărat. Multe, ar fi răspunsul cel mai simplu. De la a merge pe Drumul Mătăsii şi a zbura cu balonul pentru templele din Bagan, la a ajunge să-i iau interviu lui Bernard Arnault pentru a afla ce-şi doreşte şi el cu adevărat. Şi mai vreau ca şi la anul pe vremea asta să vă putem inspira, bucura, relaxa.

Este o expresie care mie-mi place foarte tare. „Îmi doresc să călătoresc mai mult, să beau mai mult vin, să dansez mai mult tango, să râd mai mult, să iubesc mai mult, să trăiesc din plin.“ Ceea ce vă doresc şi vouă, tuturor!

Cristina Roşca este Editor-şef După Afaceri Premium