După Afaceri

Destinaţii autentice din România: 4 locuri tradiţionale recomandate străinilor pe care trebuie să le vizitezi

26 mai 2015 3519 afişări
Din aceeaşi categorie

Ce locuri i-ai recomanda unui străin care vrea să-ţi descopere ţara, despre care ştie doar că este pitorească? The ONE a făcut o listă a pensiunilor din România în care regăseşte ceea ce se caută peste tot în lume: frumuseţe, autenticitate şi respect pentru natură.

Mi s-a întâmplat invariabil în fiecare călătorie, fie că eram în zborul Paris-Bucureşti, într-o cafenea  din New York, pe o insulă privată în Mozambic, în jurul focului după o zi de safari în Botswana sau în pauze dintre actele unei opere în Verona. După întrebarea „de unde eşti?” urmau, invariabil, o serie de întrebări despre ţara din care vin. M-au obligat, în timp, nu doar să îmi amintesc tot ce-am învăţat în şcoală în orele de istorie şi geografie, dar şi să fiu la curent cu ce se întâmplă în politică şi economie şi să am măcar o vagă idee despre rezultatele sportive ale României la nivel internaţional. Dar întrebările care îmi dădeau cu adevărat bătaie de cap în urmă cu ceva ani erau cele venite de la oamenii care îşi doreau să viziteze România şi îmi cereau sfaturi legate de zone speciale de la noi, dar şi recomandări de pensiuni cu personalitate în care să simtă spiritul locului.
Dacă într-o discuţie despre locuri e uşor să convingi pe oricine că România e specială şi merită vizitată, subiectul „cazare cu stil” îl ating relaxată doar de puţin timp, de când pe lista mea de locuri preferate din lume şi-au făcut loc şi câteva pensiuni din ţară pe care le recomand cu cea mai mare încredere.

Descoperă în galeria foto propunerile The ONE!