După Afaceri

Fabuloasa poveste a singurului român din Formula 1

24 apr 2014 6840 afişări
Din aceeaşi categorie

Pe numele lui adevărat Călin Colesnic, cetăţeanul de origine germană şi născut în Timişoara Colin Kolles este mai puţin cunoscut printre români. Colin Kolles este însă un personaj important în Formula 1, după ce a condus echipele Jordan, Midland, Spyker, Force India şi Hispania Racing. Este şi “stomatologul” preferat al piloţilor, lucrând de mai bine de zece ani în cabinetul familiei din Germania. Toate acestea după ce, în urmă cu 30 de ani a imigrat, începând o nouă viaţă în landurile bavareze.

„Am fost concentraţi să reuşim în Germania, am lăsat totul în România. Nu ne-a fost greu, ţinând cont de regimul Ceauşescu, din cauza căruia ne-a fost confiscat totul. Totuşi, când iei totul de la zero, există mari implicaţii, printre care şi faptul că nu am avut timp să mă întorc în ţară”, explică Colesnic motivele pentru care vizitele sale în România sunt rare.

Călin Colesnic, alias Colin Kolles, vorbeşte româna la perfecţie deşi, după ce familia lui a imigrat din ţară în urmă cu 30 de ani, şi-a schimbat nu doar numele, ci întregul stil de viaţă.

Citiţi aici mai multe detalii