Gastronomie

Ce nu lipseşte din frigiderul lui Joseph Hadad, unul dintre cei mai cunoscuţi chef-i din România?

02 iul 2015 6793 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie
Legiunile întregi de vânători care populează jungla urbană au nevoie de energie, dar hrana nu mai este de mult o nevoie de bază, ci s-a transformat în plăcere, în dorinţă, în delir al simţurilor. Printre cuţite periculoase şi mii de reţete exotice, un chef nonconformist ştie cum să domolească cu stil un apetit tot mai cultivat şi evident mai răsfăţat.
 

Chef Joseph Hadad este stabilit de peste 15 ani în România, iar restaurantul pe care îl conduce cu autoritate, Joseph, este unul dintre cele mai premiate din peisajul gastronomic local. După ce i-a avut la masă pe Michael Jackson, Robert de Niro, Madonna, Bill Gates sau Margaret Thatcher, chef a ştiut cum să domolească şi papilele gustative ale urbanilor din Bucureşti. Dar seara când vine acasă, ce are chef mereu în frigider şi care-i sunt plăcerile vinovate? Şi dacă ar fi să ia o ultimă masă, cu cine ar împărţi bucatele? Şi ce bucate? Şi unde se vede el când va decide să lase cuptorul să se odihnească şi-şi va pune şorţul în cui? Nu de tot, doar un pic.

Am mereu în frigider…

ierburi aromatice şi legume proaspete.

Dacă ar fi să mănânc acum ultima cină…

aceasta ar fi compusă din peşte cu legume, gătite cât mai puţin, al dente, şi m-aş bucura de ea alături de copiii mei.

Plăceri vinovate…

pizza şi bere sau piept de raţă cu crustă de grăsime crocantă.

Cea mai bună mâncare gustată vreodată…

creveţi roşii (gambero rosso) care cresc la adâncimi mari cu sos de homar, foie gras şi trufe. O combinaţie ideală pentru toamnă!

Niciodată nu combin...lactate cu carne.

Îţi dai seama că eşti într-un restaurant de slabă calitate, care se promovează în fine dining când…

în primul rând, îţi dai seama după curăţenia din toalete. Apoi după ţinuta şi atitudinea ospătarilor. Calitatea serviciilor, acestea sunt cele mai importante puncte până să ajungi să te bucuri de meniu.  Aş pune accent şi pe combinaţia dintre gust şi prezentarea pe farfurie a unui preparat.

Cel mai bun restaurant din lume este…

sincer, la mama acasă. Ca să nominalizez şi un restaurant deosebit, pe care îl cred la nivel de artă, acesta este QUAI, din Australia. Chiar consider că e cel mai bun din lume.

Ultima descoperire culinară în Bucureşti…

descoperirile le fac mai mult în bucătăria mea, testând mereu noi reţete. Nu apuc să ies în Bucureşti prea des. Când plec în afara ţării însă, fac un maraton culinar.

Ceasul pe care-l am la mână…

Breitling - for Bentley pentru ocazii şi un Longines pentru ţinutele de toată ziua.

Pasiunile mele sunt…

gastronomia, desigur. Şi îmi place mult să fac figurine de plastilină. Să desenez plating de farfurii. Aş fi putut fi un bun architect dacă nu mă îndrăgosteam de bucătărie.

Nu ai trăit dacă nu ai gustat…

măsline şi ulei de măsline veritabile. Uleiul cu cel mai mic procent de aciditate.

La bătrâneţe, mă văd…

pregătind cât mai mulţi tineri cu potenţial în meseria de bucătar profesionist. Vreau să predau din toată experienţa mea, pentru a ridica standardul din România. Şi mai am un vis, acela de a îmi crea un laborator culinar complet, în care să fac cercetare în căutarea gusturilor perfecte pentru inovaţie continuă.