Gastronomie

Chef Joseph Hadad crede că simplitatea este şi va fi mereu la modă: „Oricât de avansată va fi gastronomia, preparatele din ingrediente naturale vor rămâne pe primul loc"

21 aug 2018 578 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Într-o perioadă în care în lumea gastronomiei se vorbeşte despre preparate printate 3D, pentru a preîntâmpina lipsa de resurse a planetei, în topul de „previziuni“ al lui chef Joseph Hadad, care deţine în Bucureşti restaurantele Joseph şi Caju, ingredientele proaspete sunt cele care vor fi cap de listă în bucătăriile viitorului.

„Oricât de avansată va fi gastronomia, preparatele din ingrediente naturale vor rămâne pe primul loc. În bucătăria mea, de fiecare dată când am ocazia, folosesc legume, fructe locale şi proaspete, la fel şi condimente. Chiar dacă tehnologia ne-a adus în punctul de a povesti despre printarea 3D a preparatelor, cred că un gurmand veritabil va prefera mereu bucătăria cu accente clasice, cu gust real, autentic“, spune chef Joseph Hadad.

Se spune că unele lucruri nu se schimbă niciodată, iar o serie de ingrediente din gastronomie nu fac excepţie, după cum crede Hadad. Printre ele, se numără „carnea de peşte şi fructele de mare, care intră cu siguranţă în categoria produselor ce nu se vor demoda niciodată, atât din punctul de vedere al calităţii nutriţionale, cât şi în ceea ce priveşte gustul. De asemenea, vorbind de bucătăria clasică, preparatele tradiţionale, specifice unei anumite zone, vor rămâne mereu în preferinţa oamenilor“.

Cine va face însă „legea“ în gastronomia locală? Chef Joseph Hadad se fereşte în general de nominalizări de acest tip, dar spune că România are mulţi bucătari tineri cu potenţial de a ajunge chef-i cu reputaţie internaţională.

„O parte dintre ei mi-au fost elevi, iar în prezent sunt foarte mândru să le văd performanţele. Unul dintre oamenii care simt că vor marca viitorul gastronomiei în România este chef Alex Iacob (chef la Kane - Seasonal Bistro - n. red.)“, completează Joseph Hadad.