Gastronomie

În culisele luxului. Cum a aflat Mihai Marcu, MedLife, ce este o bestie de vin tocmai de la şeful Murfatlar

23 sep 2014 2975 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Pe 8 septembrie la Murfatlar a început culesul viei. Ciorchinii grei cu struguri albi şi negri îşi aşteptau rândul, cu bobiţele atât de înghesuite unele în altele, încât abia mai respirau de arome. Cât vedeai cu ochii, rânduri după rânduri de viţă-de-vie aşteptau să fie transformate în licoarea zeilor. Printre butucii vechi şi noi, prin aroma de pământ arat şi de struguri pârguiţi, se aflau doi culegători mai puţin obişnuiţi. „Eu sunt băutor de Murfatlar, dar cumva până acum nu ne-am cunoscut“, i se adresează Mihai Marcu, preşedintele operatorului de servicii medicale private MedLife, lui Cosmin Popescu, directorul general al producătorului de vin Murfatlar.

La propunerea După Afaceri Premium, suplimentul de lifestyle al Ziarului Financiar, această întâlnire fizică a avut loc într-o zi specială pentru orice producător de vinuri: începutul culesului. 

Citiţi cum a descurs această întâlnire, cât timp durează să faci un pahar cu vin de la bob la licoare, care este cel mai vechi vin din zestrea Murfatlar şi de ce vinurile senzaţionale se nasc din vii bătrâne în ediţia aniversară a După Afaceri Premium, care va fi publicată pe 3 octombrie. Pentru mai multe fotografii de la această întâlnire, intraţi pe www.da.zf.ro.