Arts & Design

Iahtul cu garaj încorporat face valuri de 20 de milioane de euro

12 oct 2010 843 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Pentru toţi pasionaţii de iahturi de lux iremediabil îndrăgostiţi de conceptul Strand Craft 122 super yacht, o nouă veste bună a apărut la orizont. Super-iahtul nu mai este doar un concept. Acesta s-a materializat într-o "realitate" scoasă la vânzare pe JamesList.

Pentru suma de 20 de milioane de euro Gray Design din Suedia promite să construiască pentru oricine o cere o variantă unică, personalizată a Strand Craft 122 super yacht. Apărut în urma mai multor studii realizate pe "convieţuirea" unei maşini de 800 CP cu un iaht exclusivist, acesta poate ajunge la viteza de 55 de noduri (102km/h) şi are un garaj încorporat, ideal pentru o maşină sport de 800 CP.

Interiorul este din mahon, la fel şi puntea, în timp ce partea superioară este dominată de sticlă. Designul Art Deco retro-futuristic este dat de cele patru dormitoare spaţioase, zona de recepţie, salonul şi cabinele decorate şi ele în mahon, aluminiu şi sticlă. Highlight-ul rămâne însă garajul şi mai ales maşina care se va afla înăuntru, un concept special creat pentru super-iaht. Automobilul este realizat manual din fibră de carbon după asemănarea "navei-mamă". Maşina poate ajunge la 60 km/h în 3,2 secunde, viteza maximă fiind de 375 km/h. Amatorii au început deja înscrierile pe JamesList. Producătorul suedez promite livrarea primului iaht în 2013.