Gadget

Inovare, Inovatie, INNOV8

18 feb 2009 75 afişări
Din aceeaşi categorie

 

Acum ceva timp mi-am pus urmatoarele intrebari: oare mai exista smartphone-uri fara touchscreen? Ne putem bucura de toate facilitatile pe care ni le ofera un smartphone cu touchscreen pe unul fara? Symbian este sau nu depasit de WinMo sau de MacOs X? Intre timp, am aflat si raspunsurile, dupa ce am facut cunostinta cu noul telefon de la Samsung, INNOV8. Si da, ne putem bucura de toate calitatile unui smartphone chiar si fara touchscreen si nu, Symbian nu este un software depasit deloc, as putea spune ca are chiar si multe atuuri fata de rivalele sale.
Samsung-ul mi-a demonstrat ca ne putem bucura de toate beneficiile pe care le au telefoanele moderne, de la camera foto la email, la acces internet pe o conexiune 3G la GPS si altele fara a avea neaparata nevoie de un ecran tactil. A inovat intr-adevar si am descoperit primul smartphone la care nu am simtit nevoia de a utiliza un stylus.
 
Primele Impresii
La prima vedere, inainte de a-l porni, mi-am zis in sinea mea: uite un telefon cu slide; nu mai folosesc de mult asa ceva. Dupa ce l-am pornit am mai avut o revelatie: uite Symbian. Nu-mi place. Dar, in acelasi timp, mi-a placut cum arata, mi-a placut dimensiunea generoasa a ecranului, mi-a placut calitatea materialelor din care este construit, mi-a placut fermitatea slide-ului si ca nu inspira fragilitate. Asa ca, am hotarat sa il utilizez si sa ii dau o sansa de afirmare. Intre timp mi-a castigat increderea, m-a cucerit si nu m-as mai desparti de el. Este un telefon foarte atragator, elegant si stilat dedicat cu precadere zonei de business, dar care are toate gadgeturile sau facilitatile multimedia pe si le-ar dori un tanar liceean. Butonul central, cu reflexiile sale rosiatice, lasa impresia de piatra pretioasa avand culoarea si finisarea unui rubin.
Partea frontala, inconjurata de o rama cu aspect metalic lucios, este dominata de ecranul mare tip oglinda. Se distinge si butonul central inconjurat de o rama cu reflexii metalice cu obisnuitele comenzi directionale, stanga-dreapta si sus-jos, dublate prin mici atingeri chiar pe el. Butonul central este de fapt un senzor optic, asemanator unuia de la un mouse. In paginile de internet, acesta, cu functia sa tactilo-optica, este utilizat pe post de mouse pointer.
Si daca frontalul ne inspira eleganta si stil, partea dorsala ne aminteste si de latura sa de gadget de ultima generatie, fiind dominata vizual de camera foto de 8 megapixeli si de micile logo-uri de compatibilitate: Wi-Fi, GPS, DLNA si DIVx. Mai are cel mai interesant si usor de folosit mecanism de indepartare a capacului metalic. Este un telefon destul de mare si un pic mai greu, cel putin asa se simte si care sta foarte bine in mana unui barbat, nicidecum intr-o mana fina de doamna sau domnisoara.
 
Utilizare
Singura diferenta de utilizare a tastaturii fata de un ecran tactil este la scrierea de diverse texte, iar putinul timp pierdut cu scrierea unui sms sau a unei adrese de pagina web nu mi-a creat niciun disconfort.
Autonomia bateriei a fost de aproximativ doua zile cu o utilizare normala, mai mult pentru convorbiri, si testarea diverselor softuri sau functii. Memoria interna de 16GB, care poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD, este indeajuns de incapatoare pentru nevoile noastre atat in materie de multimedia, cat si pentru stocarea diverselor documente de care avem nevoie zi de zi. In player-ul de muzica putem sa selectam melodiile preferate dupa artist, gen, album sau compozitor cu diferite moduri de egalizare pentru sound-uri apropiate de gustul fiecaruia. Muzica pe care am ascultat-o in casti a avut un sunet clar si destul de puternic, aproape pe gustul meu.
Are cel mai complet browser de web cu suport pentru Flash in care putem vedea continutul video de pe Youtube ca in orice alt browser de pe un calculator. Mai are si suport Divx, filmuletele vizualizandu-se cu ajutorul Real Player-ului preinstalat. Acestea se vad clar, fara intreruperi, dar conditionate de convertirea la dimensiuni apropiate de cele pe care le poate afisa ecranul.
Alte programe interesante sunt Video Editor-ul, Rama Foto Digitala, FM Radio-ul cu optiunea de inregistrare, dar cel care intr-adevar m-a atras a fost Smart Reader-ul. Este o functie de tip OCR (Optical Character Recognition) care, cu ajutorul camerei foto din dotare, transforma un text fotografiat in caractere text salvabile in Notepad. Mai gasim si alte aplicatii interesante, dar consumatoare de trafic de internet cum ar fi: Shozu, GyPSii, agregatorul de stiri al CNN, doua jocuri complete Fifa 2008 si Asphalt4. GPS-ul functioneaza foarte bine, a detectat pana la 8 sateliti, dar pacat ca nu dispunem decat de omniprezentul Google Maps.
Este primul telefon mobil care prin calitatea fotografiilor si a facilitatilor se apropie de calitatile unui aparat foto. Senzorul este exceptional, ii lipseste doar o lentila de dimensiuni mai generoase. Are functii performante de genul Smile, Blink, mod Panorama, Autofocus, Face detection, Mod Macro exceptional si chiar diverse efecte. La lumina zilei fotografiile vor fi clare, culorile naturale, foarte bine conturate. Fotografiile realizate trec de stadiul de imagine digitala de telefon care nu ar arata bine pe hartie, in cel de imagini demne de statutul de amintire.
 
Concluzii finale
Innov8 combina intr-un mod excelent caracteristicile multimedia, diversele optiuni de conectare pe partea de telefonie, date sau locatie cu un aspect placut, serios, de afaceri. Perfomantele fotografice sunt un plus de necontestat pentru acest telefon si cu mult peste cele ale competitorilor. Samsung inoveaza atat pe partea fizica, a aspectului sau mecanicii telefonului, cat si pe partea de aplicatii sau facilitati pe care le-a adus laolalta intr-unul. Toate acestea ridica standardele pentru toti producatorii de telefoane, totul fiind doar spre beneficiul nostru, al consumatorilor.
 

www.imidoresc.ro