Travel

La ce lucrează de fapt angajaţii care muncesc de acasă - studiu

30 iun 2012 3119 afişări
Din aceeaşi categorie
La ce lucrează de fapt angajaţii care muncesc de acasă - studiu

Angajaţii care lucrează de acasă obişnuiesc să "tragă chiulul" până la jumătate din timpul programului, arată un studiu recent publicat de Wakefield Research, citat de Bloomberg Businessweek.

Potrivit sondajului realizat în luna iunie pe 1.013 angajaţi de la compania americană Citrix, 43% se uitau la televizor sau la un film în timp ce lucrau de acasă şi alţi 20% se distrau cu jocuri video. Circa 24% din angajaţi au recunoscut că au consumat băuturi alcoolice în timpul programului, 26% au spus că au dormit, 35% au fost ocupaţi cu treburile casei şi 28% din cei chestionaţi au gătit. Cu toate acestea, "angajaţii la distanţă" sunt mai productivi decât cei care lucrează la birou, arată un alt studiu al Universităţii Stanford realizat la o agenţie de turism chineză.

"Dacă un angajat face treabă şi produce rezultatele dorite, ce mai contează dacă acesta mai trage un pui de somn, găteşte sau îşi ajută copiii la teme într-o zi de lucru?", afirmă Jack M. Nilles, fondatorul unei firme de consultanţă de management.

"Munca de acasă, din punctul de vedere al angajatului, prezintă avantajul integrării jobului în viaţa de zi cu zi, nu invers cum se întâmplă cu munca tradiţională la birou. Din punctul de vedere al angajatorului, avantajele sunt numeroase (productivitate sporită, economie de spaţiu, etc.) şi depăşesc orice riscuri legate de pierderi", a mai spus Nilles.

"Munca nu mai are loc doar în intervalul 9 a.m. şi 5 p.m. de luni până vineri. Viaţa nu mai este limitată la weekenduri şi după-amieze. Acum ceea ce contează este dacă cineva şi-a verificat emailul şi dacă a răspuns la solicitare într-un weekend sau în timp ce se joacă cu copiii", a spus Kim DeCarlis, vicepreşedinte al operaţiunilor de marketing Citrix.

Sondajul realizat la Citrix a dezvăluit şi alte obiceiuri al celor care vin la birou să muncească. Unul dintre motivele cel mai des întâlnite al angajaţilor de a se furişa de la locul de muncă este mişcarea fizică, urmat de schimbatul hainelor, coafura şi somnul.