Gastronomie

Liechtenstein, ţara care poate fi închiriată cu 70.000 de dolari pe noapte

18 apr 2011 408 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie
Liechtenstein, ţara care poate fi închiriată cu 70.000 de dolari pe noapte

După ce şi-au petrecut vacanţele în vile de lux, hoteluri hi-fi sau la bordul unor super iahturi, cei bogaţi au acum încă un as în mânecă. Este vorba despre o serie de petreceri exclusiviste cu care să-şi impresioneze clienţii, partenerii de afaceri sau prietenii.

Dar nu petrecerea în sine este senzaţia, ci locul şi felul în care se întâmplă. Mai exact, magnaţii pot închiria o ţară întreagă pentru o noapte albă (sau nu, după preferinţe). Printre altele, contractul de închiriat pentru Liechtenstein prevede semne stradale personalizate, un curs valutar special temporar şi costuri de minim 150 de euro pentru o noapte la hotel.

Principatul Liechtenstein a decis să se facă disponibil pentru clienţii privaţi pentru suma de 70.000 de dolari pe noapte. Este un pas important pentru o ţară cunoscută deja ca fiind "un paradis al taxelor". Dacă anul trecut, autorităţile l-au refuzat pe Snoop Dogg când a cerut să închirieze ţara pentru a filma un videoclip, anul acesta au re-evaluat oportunităţile de marketing. În preţul făcut public nu intră însă şi alte personalizări, acestea urmând a fi negociate ulterior.

Clienţii amatori vor fi primiţi cu o cheie simbolică a ţării, urmată de o degustare de vinuri la reşedinţa Prinţului Han-Adam al II-lea. Apoi, în funcţie de preferinţe, aceştia pot fi plimbaţi într-o trăsură trasă de cai prin capitala Vaduz şi pot asista la un foc de artificii realizat special pentru ei.

Deocamdată, un singur cuplu s-a arătat interesat de a închiria Liechtenstein pentru a-şi oficia aici ceremonia de căsătorie. Din păcate, nunta a fost anulată.

De programul de închiriere se ocupă firma de marketing Rent a Village (Xnet) şi compania Airbnb care mai deţine încă 10 regiuni în portofoliu. Aşadar, dacă a închiria o ţară întreagă vi se pare totuşi prea mult, aveţi şi opţiunea închirierii unei regiuni din Elveţia sau Austria pentru numai 60.000 de dolari pe noapte.