Arts & Design

Lockheed Martin înfiinţează centre de inginerie în şase universităţi din România

23 dec 2011 1552 afişări de Iulian Anghel
Din aceeaşi categorie
Lockheed Martin înfiinţează centre de inginerie în şase universităţi din România

Puternica corporaţie americană Lockheed Martin, cu vânzări în 2010 de 45,8 mld. dolari, a anunţat înfiinţarea unor centre de inginerie în şase universităţi din România, ca urmare a obligaţiilor de offset stabilite într-un contract încheiat în anul 2008.

Prin contractul amintit Lockheed Martin a asigurat software de design asistat de computer, hardware şi programele adiacente de training pentru fiecare dintre universităţile la care vor avea acces profesioniştii în inginerie din diverse industrii.

Proiectul de offset este asociat programului "Gap Filler", un contract pe care Lockheed Martin l-a încheiat în anul 2008 pentru 17 radare de supraveghere aeriană multi-misiune. Conform contractlui, compania românească UTI Systems S.A. a asigurat componentele sistemelor radar şi a participat la integrarea şi testarea sistemului ce asigură acoperirea continuă a spaţiului aerian românesc.

Lockheed Martin este o companie globală din domeniul securităţii, care are aproximativ 126.000 de angajaţi în toată lumea şi are ca principal obiectiv cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producţia, integrarea şi mentenanţa sistemelor avansate de tehnologie, produse şi servicii.