Arts & Design

Noaptea albă a galeriilor. Vineri puteti vizita galeriile pana la 4 dimineata

11 iun 2010 47 afişări
Din aceeaşi categorie
Noaptea albă a galeriilor

Bucureştiul va avea, azi, o viaţă de artist - "noaptea vesel, ziua trist". Vineri-noapte Capitala va deschide uşile celor peste 40 de galerii de artă contemporană din oraş şi le va păstra deschise până la ora 4 a dimineţii oferind publicului o adevărată viaţă de noapte boemă, alături de aproximativ 140 de artişti care vor expune sau performa.

Printre altele, galeriile şi spaţiile alternative vor oferi vizitatorilor concerte live, performance-uri, expoziţii de pictură, video şi lecţii live de pictură.

În premieră, pentru această a 4-a ediţie, au fost puse la dispoziţia publicului şi biciclete pentru a parcurge turul nocturn al galeriilor, aşadar Capitala va fi invadată pentru o noapte de roţi sprintene şi ghidoane colorate.

Dacă vă decideţi să vă aventuraţi în turul de forţă al galeri ilor, vizitaţi şi Atelier în Tranziţie, spaţiul care tranzitează capitala, în fiecare an din 2008, pentru doar câteva săptămâni. Anul acesta îl găsiţi în galeriile Artis şi Apollo, de la Teatrul Naţional, spaţii care vor fi în curând demolate.

La fel şi spaţiul Pop up Gallery care, după cum îi spune numele, apare şi dispare şi va putea fi vizitat doar pentru o săptămână, între 11 şi 18 iunie. Iar dacă n-aţi ajuns pâna acum în locaţiile Bienalei de artă contemporană, ediţia 4, puteţi merge tot în noaptea de 11 iunie. Şi Ota îşi va deschide casa pentru oaspeţi, de Noaptea Albă a Galeriilor, cu un live performance şi să sperăm cu supa sa faimoasă.

Cu ocazia NAG#4 se va publica Recycle Night, ziar al galeriei Recycle Nest, conceput special pentru acest eveniment, iar pentru mai multe informaţii referitoare la programul Nopţii albe a galeriilor accesaţi www.noapteagaleriilor.ro.