Style

Nu scapi de Google nici sub apă. După StreetView urmează SeaView. Cum puteţi "călători" cu noul serviciu pe sub apă GALERIE FOTO

24 feb 2012 1733 afişări de Paul Comsa
Din aceeaşi categorie

Gigantul american care administrează cel mai utilizat motor de căutare s-a infiltrat în numeroase oraşe ale lumii pentru a realiza hărţi şi fotografii ale principalelor străzi şi monumente. Cu ajutorul Google Earth poţi viziona Pământul văzut din satelit sau chiar fotografii ale galaxiei noastre. Compania mai are de explorat însă peste trei sferturi din suprafaţa Pământului înainte de "a cuceri" noi teritorii din Univers.

Google a acceptat provocarea şi a trecut la cel mai ambiţios proiect de fotografiere şi cartografiere a adâncurilor oceanelor.

O echipă de scafandri profesionişti a petrecut mai multe luni în adâncuri şi au realizat fotografii panoramice la 360 de grade ale peisajului subacvatic din apropierea Australiei. Cele peste 50.000 de fotografii vor fi utilizate pentru a crea Catlin Seaview Survey, o versiune "subacvatică" a aplicaţiei Google Stret View. În curând, Marea Barieră de Corali se va afla la un click distanţă, scrie Daily Mail.

"Catlin Seaview Survey cuprinde o serie de studii şi fotografii care vor dezvălui publicului una din ultimele frontiere ale Pământului: adâncurile oceanelor. Milioane de oameni vor putea experimenta viaţa, ştiinţa şi magia care există în lumea subacvatică", spune profesorul Ove-Hoegh-Guldberg, cercetător la Institutul pentru Schimbări Climatice din cadrul Universităţii Queensland din Australia.

Vedeţi aici cum funcţionează noua aplicaţie Google.