Ceasuri & Bijuterii

Pe aripile vântului

16 dec 2010 76 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie

Un nou ceas Breitling s-a lansat de curând, gata de "decolare". Transocean are linii moderne şi un design minimalist sub care se ascunde un "motor" creat exclusiv în manufactura Breitling.

Modelul este marcat cu B-ul înaripat şi anunţă seria limitată Transocean Cronograph cu carcasa transparentă care lasă la vedere Caliber 01. În anii '50-'60, Breitling lansa Navitimer, un ceas care avea să devină rapid un cult printre piloţi şi alţi pasionaţi ai avioanelor. Brandul a devenit atunci "distribuitorul oficial de ceasuri în industria aviaţiei".

În 1958 Breitling lansa un nou model dedicat aviaţiei - Transocean. Rezistent la şoc, antimagnetic, Transocean a fost asociat imediat boom-ului din aviaţie, într-o perioadă în care faimoasele avioane Boeing 707, DC-8 şi Caravelle (simboluri ale vitezei, confortului şi siguranţei) făceau des zboruri transatlantice.

Noul Transocean lansat anul acesta aduce un tribut modelului care a consacrat colecţia.

Acesta reinterpretează ceasurile din anii '50 într-un stil contemporan cu un bezel subţire în linii oblice şi cleme de prindere fine parcă turnate pe încheietura mâinii. Butoanele sunt rotunde, clasice, pentru un accent vintage, în timp ce orele şi indicatoarele sunt luminescente, ceea ce îi oferă un aspect modern.

Cadranul este decorat cu motive spiralate, iar emblema B este din aur de 18 karate.

"Motorul" acestui model este Caliber 01, un mecanism cronograph realizat in-house, cu cronometru certificat COSC şi o rezervă de mers de 70 de ore.

Ca preludiu la lansarea colecţiei de serie de 2.000 de piese, Breitling oferă colecţionarilor şi o ediţie specială în aur roşu - 200 de piese Transocean Cronograph, pe ale căror carcase vor fi gravate numere individuale.

Acestea vor fi disponibile în două variante ale cadranului - argintiu sau negru, cu curea clasică de piele, curea de piele de crocodil sau brăţară de oţel.

Modelul va avea o etanşeitate de până la 100 de metri adâncime şi va avea spatele carcasei complet transparent pentru acces vizual total la mecanismul cronograph.