Ceasuri & Bijuterii

Piaţa chineză de genţi de lux explodează. Femeile stau la coadă pentru ultimul model Chanel

08 mar 2011 319 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Ar putea fi o coadă la cinematograf, la un concert sau la deschiderea unui club . Dar zecile de femei din poza, aliniate pe una din străzile fashion ale Hong Kong ului aşteaptă de fapt să cumpere...genţi.

Două studente de 20 de ani poartă pe braţ genţi Chanel şi Louis Vuitton pentru achiziţia cărora au strâns bani un an întreg. " E important să cumperi un brand, oamenii se uită la geanta pe care o porţi...", declară ele pentru AFP.

Chiar şi în timpul săptămânii Canton Road, Hong Kong, este plin de cumpărătoti care plătesc o mică avere pe genţi de lux. Unii dintre ei poartă chiar şi geamantane ca să-şi poată căra cumpărăturile mai uşor. Piaţa luxului a depăşit de mult puterea de cumpărare a celor 900.000 de milionari în dolari ai Chinei, ţintind acum şi clienţii cu venituri medii.

Vânzarea de genţi Prada a crescut în 2010 cu 80% a declarat Sebastian Suhl, reprezentantul Prada Group pentru AFP, în timp ce vânzările Miu Miu au crescut cu 500%

Firma de brokeraj CLSA Asia Pacific Markets prezice că până în 2020 China va deveni cea mai mare piaţa de lux din lume şi va deţine 44% din vânzările mondiale.

'Cei cu venituri medii nu mai cumpără falsuri ci optează acum pentru genţile originale Louis Vuitton iar cei cu venituri peste medii, care obişnuiau să cumpere LV, optează acum pentru ceva şi mai sofisticat', declară pentru AFP Amanda Lee care scrie pe blogul Fashionography, bazat în Hong Kong.

Clienţii cer din ce în ce mai mult şi ediţii limitate de genţi pentru care există liste de aşteptare de câteva luni. Cea mai dorită geantă rămâne în continuare modelul Birkin de la Hermes pentru care se lucrează manual 18 ore.

Birkin costă de la 9.000 de dolari până la 160.000 de dolari pentru modelul bătut în diamante.