Arts & Design

Pliate pe Bucureşti

05 aug 2010 199 afişări
Din aceeaşi categorie

"S-a bucurat de succes încă de la deschidere. Fiecare lună a marcat o dublare a volumului de vânzări", spune George Pop, unul dintre partenerii Ciclissimo. Şi asta datorită avantajelor pe care le are. Unul dintre acestea este focalizarea pe bicicletele pliabile pentru care există o cerere foarte mare datorată adaptabilităţii acestora la mediul urban - mobilitatea crescută, depozitare facilă, posibilitatea de a se folosi împreună cu alte mijloace de transport public sau privat, risc scăzut la furt. Apoi magazinul (o vilă veche "care oferă o experienţă interesantă de shopping") este amplasat într-o zonă "prietenoasă" pentru biciclişti, între parcurile Herăstrău şi Kiseleff. Tot pe lista de avantaje intră şi pista din faţa Ciclissimo pe care clienţii o pot folosi pentru un test drive cu bicicletele din magazin, dar şi sesiunea de consultanţă de care aceştia se pot bucura atunci când vor să-şi aleagă o bicicletă potrivită pentru ei.

Brandurile care stau "pe rafturile" Ciclissimo sunt Brompton, Strida, Dahon şi Brooks. Bicicletele Brompton sunt realizate manual în Anglia. "Sunt foarte compacte atunci când sunt pliate. Fiind foarte configurabile, permit şi o personalizare ridicată (tip de ghidon, număr de viteze, culori şi tipuri de genţi). Brompton este una dintre mărcile care a câştigat, de-a lungul anilor, multe premii de design şi inventică", povesteşte Pop. Bicicleta Brompton are, la Ciclissimo, o garanţie de 5 ani şi costă minim 3.100 de lei. Preţul poate creşte în funcţie de opţiunile alese. Strida este o bicicletă pliabilă olandeză cu un design special care permite o poziţie de mers aproape verticală. "Este un concept revoluţionar de design care se bucură acum de mult succes în Europa", spune Pop. Aceasta costă 2.150 de lei.

Dahon este cel mai mare producător de biciclete pliabile din lume, o companie americană care produce de mai mult de 25 de ani şi care propune o gamă foarte variată de modele, de la roţi de 16 inchi până la 28 de inchi. Preţul pentru o bicicletă Dahon porneşte de la 1.900 de lei. Iar Brooks sunt cei care au inventat şaua modernă de bicicletă. Brandul este recunoscut pentru şeile sale lucrate manual şi, pentru că produc de mai bine de 160 de ani, au atins statutul de "icon brand" în lumea ciclismului. Preţurile pentru o şa pornesc de la 300 de lei. În plus, la Ciclissimo mai există şi o gamă largă de accesorii, dar şi produse de întreţinere pentru biciclete.