Gastronomie

Prima măcelărie de lux din Bucureşti. De unde poţi cumpăra carne de vită cu 1.700 de lei/kilogram?

05 iul 2011 19010 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Prima măcelărie de lux din Bucureşti. De unde poţi cumpăra carne de vită cu 1.700 de lei pentru un kilogram?

Hugo Desnoyer, cunoscut în Franţa drept "măcelarul pentru staruri", furnizor al Palatului Elysée şi al celor mai mari restaurante din Paris a deschis la Bucureşti o măcelarie împreună cu Cristian Preotu, General Manager al lanţului de delicaterii Le Manoir. Măcelăria Le Boucherie Francaise, prima de acest gen în Bucureşti, a fost deschisă cu o investiţie de 150.000 de euro şi aşteaptă în primul an o cifră de afaceri de 500.000 de euro.

De aici poţi cumpăra, alături de vinuri exclusiviste şi brânzeturi franţuzeşti, specialităţi de carne precum vită Aubrac, ce provine de la vite crescute pe muntele Aubrac situat la o altitudine de peste 1000 m, hrănite cu cereale şi iarbă, vită Limousine, cea mai savuroasă carne franţuzească dar şi pui De Bresse şi de Patis, consideraţi cei mai buni pui din lume, crescuţi cu cereale şi ceaiuri pentru digestie.

Preţul pentru un kilogram de vită se încadrează între 250 şi 1700 de lei, cât costă cea mai scumpă carne de vită din lume provenită de la vacile Wagyu, din Japonia. Măcelăria de află pe strada Puţul lui Zamfir, nr.60.