După Afaceri

Prima rulotă din fibră de carbon din lume are 11 metri lungime şi costă cât o casă - GALERIE FOTO

08 apr 2014 1871 afişări
Din aceeaşi categorie

Fibra de carbon e un material minunat, care e folosit de multă vreme în lumea Formulei 1 şi care a ajuns de câţiva ani şi în universul maşinilor de serie. Acum, însă, fibra de carbon a ajuns şi în lumea pasionaţilor de ieşiri în natură, fiindcă a fost dezvăluită prima rulotă cu caroserie din fibră de carbon din lume.

GCT CR-1 este prima rulotă din lume care a fost construită integral din fibră de carbon şi, ei bine, este cu adevărat impresionată. În primul rând, e foarte greu să creezi panouri foarte mari de fibră de carbon, dar se pare că americanii de la GCT au reuşit să facă asta, fiindcă prototipul lor măsoară aproape 11 metri lungime. Mai mult, diferitele panouri ale caroseriei nu au fost prinse cu şuruburi, ci au fost lipite prin procedee speciale, ceea ce face din CR-1 una dintre cele mai rigide rulote din lume.

Greutatea remorcii este de aproximativ 2,7 tone, adică de vreo două ori mai puţin decât o rulotă de aceleaşi dimensiuni construită după metode clasice. În viaţa de zi cu zi, greutatea scăzută duce la diminuarea considerabilă a consumului de combustibil. De altfel, creatorii monstrului din fibră de carbon estimează că economia de carburant va fi între 100% şi 150% faţă de o rulotă obişnuită.

GALERIA FOTO şi mai multe detalii pe www.promotor.ro