După Afaceri

Primul magazin monobrand TAG HEUER din Europa de Est a fost deschis de grupul Cellini în Băneasa Shopping City

12 iun 2018 835 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Grupul Cellini, fondat acum aproape două decenii, a deschis la Bucureşti primul magazin monobrand al orologeriei elveţiene Tag Heuer. Această unitate este amplasată în mallul Băneasa Shopping City din nordul Capitalei, mai exact la parter, lângă Cellini Grand Boutique.

Magazinul nu este doar primul din România, ci şi primul monobrand din Europa de Est al brandului cunoscut pasionaţilor de orologerie.

TAG Heuer este unul dintre cele mai cunoscute branduri de ceasuri din lume, cu o istorie îndelungată ce începe să se scrie acum aproape 150 de ani.

În anul 1860 Edouard Heuer înfiinţează “Heuer Watch”, un atelier de ceasuri deschis în localitatea elveţiană St-Imier.

Numele mărcii este o fuziune între “Techniques d’Avant Garde” (TAG) şi numele de familie al fondatorului, Heuer. Fuziunea a avut loc în 1985; până în acel moment compania a functionat sub numele de Heuer. Brandul s-a asociat de-a lungul anilor cu domeniul sportiv, în special cu segmentul curselor de maşini. TAG Heuer are parteneriate cu Red Bull Racing în Formula 1 şi Aston Martin Racing.

În prezent, brandul face parte din grupul LVMH, cel mai puternic grup din industria luxului din lume, ce cuprinde printe altele şi Louis Vuitton. Astăzi, sediul mărcii Tag Heuer se află în La Chaux-de-Fonds, Elveţia.

Cellini Group, o companie fondată în 1999, deţine o reţea de magazine multibrand şi monobrand pe piaţa locală. Numele grupului a fost inspirat de cel al renumitului bijutier renascentist Benvenutto Cellini (1500 – 1571).