Style

Revelion 2012: Unde îşi petrec românii trecerea dintre ani, în ţară sau în străinătate?

12 oct 2011 3168 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie
Revelion 2012: Unde îşi petrec românii trecerea dintre ani, în ţară sau în străinătate?

Pentru o vacanţă de patru zile în Sinaia, care să cuprindă şi seara de Revelion 2012, aveţi nevoie de un buget de 1.379 de lei de persoană.

În acest preţ este inclusă cazarea la hotelul de trei stele Sinaia, mic dejun, cină bufet, cină festivă de Revelion şi acces la piscină.

Revelion 2012 în România: Cât costă să petreci în staţiunile montane?

"Încă din septembrie vindem pachete pentru Revelion 2012. Am pregătit 1.300 de pachete pentru acest Revelion. Până acum am primit cereri pentru Revelion 2012 în destinaţiile exotice, Republica Dominicană, Mauritius. În noiembrie vom putea discuta despre ce au ales românii, destinaţii interne sau din străinătate", spune Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45. Agenţia a pregătit pachete atât pentru staţiunile din ţară, cât şi din străinătate.

Bulgaria, destinaţie şi pentru Revelion

Cei care vor să petreacă Revelionul 2012 în cea mai cunoscută staţiune montană din Bulgaria, Bansko, trebuie să plătească 325 de euro de persoană.

Pachetul include trei nopţi de cazare în perioada 30 decembrie-2 ianuarie 2012, transport cu autocarul, cină festivă de Revelion, turul mânăstirii Rila şi a cetăţii Velika şi ghid român, potrivit ofertei agenţiei Invitation România.

Bulgarii încearcă prin tarife atractive să atragă turişti nu doar în sezonul de vară ci în cel de iarnă, promovând oferte în staţiunile montane dar nu numai.

Destinaţiile exotice sunt la căutare

Thailanda, Maldive şi Costa Rica sunt doar câteva dintre destinaţiile exo­tice în care îşi vor trimite agenţiile de turism turiştii de Revelion 2012, tarifele ri­dicându-se chiar şi la 3.000 de euro de per­soană pe sejur.

Sorin Văduvoiu, directorul general al Perfect Tour, spune că deja are grupuri pentru vacanţa de Revelion în Austria, un grup pentru New York, unul pentru Las Vehas şi Hawaii şi alte grupuri pentru Thailanda şi Republica Dominicană.

"Avem de asemenea un charter pentru Laponia de Revelion".

Anul trecut numărul românilor care au mers în destinaţii externe s-a redus cu 20,2% , la 8.370 de turişti, iar suma totală cheltuită a fost cu 15,2% mai mică, respectiv 4,1 milioane de euro.

Capitalele europene nu lipsesc din oferta agenţiilor de turism

Pentru patru zile în capitala Olandei aveţi nevoie de 480 de euro, preţ în care intră biletele de avion dus-întors cu compania aeriană Air France şi cazare pentru trei nopţi la un hotel de patru stele, potrivit unei oferte a agenţiei de turism Eturia. Sejurul în Amsterdam începe pe 30 decembrie şi se finalizează pe 2 ianuarie. Dacă doriţi şi masă festivă în cadrul restaurantului din hotel mai trebuie să adăugaţi între 100 şi 150 de euro de persoană

Aproape 590 de euro costă o vacanţă în capitala Franţei, cu transport cu avionul asigurat, cazare la hotel de patru stele, însoţitor vorbitor de limba română, potrivit agenţiei Terra Tour Holidays. Masa festivă nu intră în preţul pachetului, vine ca opţional contra unei sume de minim 100 de euro.

20.000 de locuri în hoteluri şi pensiuni pe Valea Prahovei

Valea Prahovei pune la dispoziţie pentru Revelionul 2012 aproape 20.000 de locuri în pensiuni şi hoteluri clasificate, pe care proprietarii le închiriază la tarife de câteva ori mai mari faţă de o perioadă normală din an.

Astfe că pentru trei nopţi de cazare într-un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus şi prânz de tip bufet şi masă de Revelion costă 1200 de lei ( 285 euro) de persoană în staţiunea Predeal la hotelul Eden, potrivit ofertei promovate de hotel pe site-urile turistice.

În Sinaia, tot la un hotel de trei stele, un sejur de trei nopţi, costă 925 de lei (220 euro), un loc într-o cameră dublă, şi 1116 lei (265 euro), un loc într-un apartament), potrivit unei oferte a hotelului de trei stele Bucegi.

Numărul românilor care au petrecut anul trecut Revelionul în pensiunile şi hotelurile din ţară a scăzut cu 18,1% faţă de anul anterior, la 78.100 de persoane, iar aceştia au cheltuit 74,5 milioane lei, cu 40,1% mai puţin, potrivit datelor transmise de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Restaurantele hotelurilor de cinci stele din Bucureşti, în care s-au organizat petreceri de Revelion, au operat la capacitate maximă în noaptea de Anul Nou.

Insulele Maldive sună bine? Dacă sunteţi dispuşi să plătiţi 16.000 de euro pentru 14 zile...

O parte dintre oamenii de afaceri români care au pe mână businessuri importante şi-au rezervat deja vacanţe pentru Revelion 2012, cu cazare la cinci stele în destinaţii exotice, pentru care au plătit chiar şi 16.000 de euro.

"Foarte mulţi dintre clienţii Happy Tour sunt persoane care conduc afaceri importante. De aceea, nu rareori decizia de a pleca în vacanţa de Revelion se ia destul de târziu, în luna decembrie, pentru că sfârşitul de an este o perioadă cu o agendă aglomerată. Cu toate acestea, avem şi turişti care fac rezervările din timp", a declarat Mădalina Grosu, product manager al Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism de pe piaţă.

Până acum Happy Tour a vândut mai multe pachete în destinaţii exotice, al căror preţ se ridică la câteva mii de euro, dar şi în capitalele europene.