Travel

România se foloseşte de legătura dintre Dracula şi familia regală britanică pentru a promova turismul la Londra

06 nov 2012 853 afişări de Octavian Calei
Din aceeaşi categorie
România se foloseşte de legătura dintre Dracula şi familia regală britanică pentru a promova turismul la Londra

Delegaţia română de la World Travel Market, târg internaţional de turism ce are loc la Londra săptămâna aceasta, vrea să promoveze imaginea României folosindu-se de pretinsele legături de rudenie dintre familia regală a Marii Britanii şi Vlad Ţepeş, scrie Daily Mail.

Prinţul Charles a făcut referire la legăturile sale strămoşeşti cu "Contele Dracula" într-un documentar despre Munţii Carpaţi din 2011.

"Genealogia arată că sunt un descendent al lui Vlad Ţepeş, aşa că am un pic de interes pentru ţară (România - n.r.)", a declarat prinţul Charles.

Se crede că regina Maria, soţia lui George al V-lea - străbunicul lui Charles- a avut legături cu Vlad, prinţul Valahiei. Ceea ce se ştie cu siguranţă este că verişoara lui George al V-lea, Maria, a devenit soţia regelui Ferdinand al României după Primul Război Mondial.

Biroul Naţional de Turism al României a anunţat că plănuieşte să se folosească de aceste legături regale în campania promoţională din cadrul târgului de la Londra pentru a atrage mai mulţi turişti englezi în ţară.

Numărul de turişti britanici care au vizitat România în primul trimestru al anului a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă din 2011. La nivelul anului trecut, circa 118.000 de turişti englezi au vizitat România.

Vlad al III-lea, domnitor al Ţării Româneşti în secolul 15, a fost supranumit "Vlad Ţepeş" din cauza obiceiului său de a executa pe cei care îi călcau porunca trăgându-i prin ţeapă.

Vlad Ţepeş era cunoscut pentru campaniile sale sângeroase împotriva otomanilor şi pentru reprimarea violentă a revoltelor din ţară, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Cruzimea lui Vlad al III-lea l-a inspirat pe Bram Stoker în crearea personajului "Contele Dracula", care a fost interpretat de către Gary Oldman în filmul cu acelaşi nume apărut în 1992.

Renumitul prinţ al Valahiei împărtăşeşte legături atât genealogice cu familia regală a Angliei, cât şi o boală, care dă celor suferinzi pofta de a bea sânge, susţine tabloidul britanic. Legenda despre vampiri a fost alimentată de către obiceiul lui Vlad Ţepeş de a-şi înmuia pâinea în sângele victimelor. Se crede că boala este cauzată de lipsa de fier din organism care ar fi putut provoca pofta prinţului de sânge, iar aceasta a fost transmisă ereditar în familia regală a Marii Britanii.

La târgul internaţional de turism de la Londra de săptămâna aceasta sunt prezente 157 de ţări.