Style

Samsung Corby Colorat si ‘funky’, dedicat tinerilor

07 ian 2010 269 afişări
Din aceeaşi categorie

Cea mai avida si pasionata consumatoare de tehnologie este generatia tanara. De la gradinita pana pe bancile universitatilor, copiii, pustii sau tinerii sunt cei mai atrasi de produsele electronice noi care apar pe piata si in special de telefoanele mobile. Dar aceasta categorie sociala nu este si cea mai potenta financiar. Iata insa ca producatorii se gandesc si la cei care nu ar investi o suma importanta intr-un device electronic cum ar fi un telefon cu ecran tactil, produs care in general este destul de scump. Incearca sa le puna la dispozitie astfel de mobile, alaturi de caracteristici tehnice decente, la un pret pe care si-l pot permite. Este cazul si celor de la Samsung care, prin noul lor Corby, le-au dedicat aproape in exclusivitate un astfel de terminal.

O dovada a succesului de care se bucura deja pot fi vanzarile de peste 3 milioane de exemplare de la lansare pana acum. Din cate stiu, si la noi a fost un telefon destul de cautat pentru cadourile de sarbatori.

Aspectul sau vesel si colorat, de jucarie hi-tech, arata din prima cui ii este destinat, tinerilor si nu numai, as putea spune. O multime de doamne si domnisoare l-au admirat si mi-au cerut detalii despre el, totul pornind de la aspectul sau "funky".

Finisajele fara repros si plasticul solid, liniile curbe, fluide ii dau aspectul unui telefon de calitate. Dimensiunile compacte, nici prea mari, nici prea mici, impreuna cu greutatea mica il fac foarte usor de manevrat si de purtat.

Pentru o experienta cat mai placuta si comoda la utilizarea unui telefon, dupa cum am mai spus si cu alte ocazii, o importanta cruciala o are si interfata grafica cu care noi, utilizatorii, interactionam. La Corby, avem de-a face cu una proprietara Samsung care pastreaza si completeaza nota vesela a telefonului. Avem la dispozitie teme si wallpaper-uri viu colorate care se vad excelent pe ecranul de 2,8 inchi, ecran de altfel destul de maricel pentru vizionarea corecta a paginilor web. Pot spune ca acesta raspunde foarte bine la comenzile tactile, nu am intampinat probleme sau blocari si nu lasa impresia de "franare" la atingere.

Cele mai importante aplicatii pot fi gasite in Bara de Widget-uri, putand fi "trase" si asezate oriunde pe cele 3 ecrane virtuale ale interfetei. Cred ca avem la dispozitie cea mai variata oferta de programe preinstalate destinate socializarii online pe care o gasim la un telefon in acest moment - widget-uri pentru Facebook, Twitter, Picasa, YouTube, Flickr, Photobucket,

MySpace si Friendster. Cei avizi de comunicare continua cu prietenii sigur vor fi multumiti.

Din pacate, pretul de comercializare mic aduce si cateva limitari tehnice. Astfel, printre cele mai importante sunt lipsa conexiunii de date 3G si a WI-FI-ului. Acest fapt duce la o limitare in utilizarea programelor consumatoare de ban da de internet pentru ca Edge-ul din dotare, chiar daca pentru vizualizarea informatiilor text este de ajuns, nu este cel mai performant la transferul datelor voluminoase gen video sau foto, momente in care veti experimenta mici latente. Altele ar fi absenta unui accelerometru, lipsa functiilor multitouch sau a unei tastaturi virtuale qwerty. Dar, chiar daca am fi avut una la dispozitie, ar fi fost cam greu de utilizat fara un stylus pentru ca ecranul este de tip capacitiv si poate fi manevrat numai cu degetul, iar butoanele ar fi fost prea mici chiar si pentru degetele foarte subtiri. Am ramas impresionat de autonomia bateriei, care mi-a asigurat o utilizare de aproape 4 zile pana la urmatoarea incarcare.

Stim ca majoritatii tinerilor le cam face placere sa asculte muzica mai tot timpul. Cei de la Samsung nu au neglijat deloc aceasta dependenta si au inclus in pachet casti de calitate care se aud clar si destul de tare.

Pentru a surprinde amintiri foto sau video utilizatorii au la dispozitie o camera foto cu un senzor destul de mic, de doar 2 Megapixeli si care nu este sustinut nici de blit, nici de autofocus.

Dupa cele cateva zile in care l-am utilizat, pot spune ca, in general, Corby-ul cu bunele, dar si cu "lipsurile" sale mi-a lasat o impresie generala placuta. La un pret chiar decent, avem la dispozitie majoritatea caracteristicilor tehnice de care un tanar ar avea nevoie zi de zi, cu un plus categoric la partea de aplicatii, unde oferta este cu mult mai generoasa.

www.imidoresc.ro

Caracteristici Tehnice

Ecran: 2,8 inchi

Rezolutie ecran: 240/320 pixeli

Camera foto: 2 Megapixeli

Baterie: Li-Ion; 9 ore de convorbire, 30 zile stand-by

Memorie interna: 50 Mb

Extensie memorie: Card MicroSDHC

Conexiune date: Edge

Dimensiuni: 103 x 56,5 x 12,0 mm

Greutate: 90 grame

Concluzii

Pro

Contra