Style

Şcoala vieţii: În China femeile învată cum să cucerească milionari

30 iul 2011 782 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie
Şcoala vieţii: În China femeile învată cum să cucerească milionari

Centrul Moral de Educare al Femeilor din Beijing nu este chiar ceea ce indică numele. Cursurile predate la această şcoală învaţă femeile cum să găsească şi să se căsătorească cu bărbaţi bogaţi, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Studentele pot lua lecţii de make-up, de bune maniere, cum să mănânce sau cum să se îmbrace.

Şcoala, deschisă în cea de-a doua mare economie a lumii, China,- unde locuiesc 189 de miliardari şi aproape un milion de milionari în dolari - a atras în jur de 2.800 de cursante de când şi-a deschis porţile în luna august a anului trecut. Majoritatea fetelor care au venit aici fac parte din familii din clasa de mijloc. Studentele plătesc în jur de 3.100 de dolari pentru 10-30 de ore de curs.

"Vrem să scoatem la iveală calităţile fetelor din China şi le dezvoltăm potenţialul. Dacă aş face o reclamă la şcoală şi aş spune că vrem să învăţăm fetele să ştie cum să-şi clădească o familie şi să îşi îmbunătăţească imaginea, multe dintre ele ar renunţa la şcoală deoarece consideră că pot face şi singure asta", a declarat Shao Tong, fondatorul şcolii.

Zhou Yue, o studentă de 23 de ani din cadrul şcolii este de părere că timpul petrecut şi banii chelţuiţi aici merită tot efortul. "Familia mea are o afacere şi au fost vremuri în care lucrurile au fost foarte dificile pentru noi", a spus tânăra. "În acea perioadă, m-am închis în mine şi m-am întrebat de ce trebuie să trecem prin aşa ceva, de ce copilăria mea trebuie să fie atât de diferită faţă de cea a altor copii. Atunci m-am gâdit că cel mai bine ar fi să ma mărit cu un om bogat, aşa nu aş mai avea aceste griji", a completat Yue.

În ultimele luni, cei de la şcoală au spus că peste 30 din fetele pe care le-au pregătit s-au căsătorit cu bărbaţi influenţi. "Prin cursurile pe care le iau la aceste şcoli, femeile pot să-şi ridice standardele şi pot îndeplini mult mai uşor aşteptările unor bărbaţi ca noi care îşi caută iubite sau companii", a declarat Wen Wen, 32 de ani, un milionar care se întâlneşte cu una dintre studentele şcolii.