Style

Sibiu, trei stele în "Ghidul verde Michelin"

02 iun 2011 2511 afişări de Mediafax
Din aceeaşi categorie
Sibiu, singurul oraş din România cotat cu trei stele în "Ghidul verde Michelin"

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, că municipiul este singurul din România care a primit, în ediţia din acest an a "Ghidului verde Michelin", o cotaţie de trei stele, care, pentru realizatorii acestui ghid turistic înseamnă că oraşul este "o locaţie care trebuie văzută neapărat".

Primarul Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Sibiu a primit trei stele - punctaj maxim - din partea realizatorilor "Ghidului verde Michelin", fiind singurul oraş din România care a primit această cotaţie.

"În clasificările Michelin o stea înseamnă că merită să te abaţi puţin din drum ca să vezi locul respectiv, două stele înseamnă că e bine să te abaţi din drum ca să vezi locul respectiv, iar trei stele înseamnă că trebuie să îţi faci un drum extra pentru a vedea locaţia respectivă. Un oraş de trei stele este o locaţie care trebuie neapărat văzută", a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că, în vacanţele personale, a folosit de foarte multe ori "Ghidul verde Michelin", fiind încântat de faptul că este un ghid turistic independent.

"Sibiu este singurul oraş din România cu această cotaţie. Cel mai mult îmi place la acest ghid faptul că este independent. Dacă îmi planific un concediu, atunci încerc să îmi cumpăr ghidul şi locul în care ajung e chiar aşa cum e descris. Eu îl folosesc de ani, ca persoană privată. Mi s-a părut notabil că Sibiu are trei stele, de aceea vi l-am prezentat", a explicat Iohannis.

Ghidul - pus la dispoziţia jurnaliştilor de reprezentanţii Primăriei Sibiu - invită turiştii să poposească în Sibiu şi "să descopere în linişte oraşul săsesc cu minunatele sale privelişti şi muzeele Brukenthal şi Dumbrava".

Oraşul este nominalizat atât în secţiunea "Idei pentru weekend2, cât şi la secţiunea unui tur "esenţial" al României (un itinerar de 17 zile prin România). Citiţi mai mult despre Sibiu în ghidul Michelin pe www.mediafax.ro

Citeşte şi: