Gadget

Special pentru workaholici

24 mar 2011 67 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie
Special pentru workaholici

Asus a adus şi în România modelul U36 cu ecran de 13.3 inchi, cel mai subţire ultraportabil cu procesor la voltaj standard şi poate cel mai reuşit portabil al lor de până acum, unul care redefineşte standardele acestei categorii.

Chiar dacă este atât de subţire, nu lasă deloc impresia de fragilitate, ci pe cea a unui echipament robust, bine în­chegat, rezistent la o utilizare intensă. Carcasa este turnată dintr-un aliaj de magneziu şi aluminiu, într-o culoare neagră mată care îi conferă un aspect elegant, stilat, dar nu clasic. Liniile carcasei au o simplitate dinamică, modernă, cu elemente tipice laptopurilor de gaming, atrăgând în acest fel şi categoriile mai tinere de utilizatori. Iar pe zonele aco­­perite cu aliaj nu rămân amprente, un plus categoric pen­tru aspectul general al echipamentului în timpul utilizării.
Dimensiunile sale compacte, în special talia de numai 19 mm plus greutatea de 1,66 kg, chiar dacă are un acumulator cu 8 celule, îl fac un echipament uşor de purtat şi manevrat. Şi dacă nu era de ajuns, portabilitatea este desăvârşită printr-o autonomie de 6 ore în condiţiile în care l-am utilizat, cu wireless-ul activ şi cu un mouse fără fir, la activităţi tip office, navigare pe internet sau mesagerie instant. Intră fără drept de apel în categoria echipamentelor care asigură o autonomie de tipul "all day computing".
Într-un corp atât de compact ascunde o configuraţie puternică ce îi asigură o funcţionare pe măsură, fără reproş chiar. U36 a demonstrat că poate face faţă oricărei operaţiuni digitale, complexitatea formatelor multimedia la rezoluţii full HD fiind bine-venită pe această configuraţie. Un echipament de care workaholicii pot fi extrem de mulţumiţi, pentru că le poate manevra orice raport, atât în suite Office, cât şi în clienţi de ERP sau CRM. Poate fi utilizat şi în programele de editare video semiprofesioniste, pentru convertirea şi prelucrarea materialelor full HD înregistrate cu o cameră video consumer. Îşi atinge limitele în jocurile de ultimă generaţie.
În materie de conectică are cam tot ceea ce am avea nevoie la birou sau în afara lui: două porturi USB 2.0, unu HDMI out, Bluetooth 2.1, port Ethernet Gigabit sau Wireless N, plus un port USB 3.0 extrem de util celor care uzitează volume mari de date, în special video.
Ecranul are rezoluţie standard pentru diagonala lui, singurul său dezavantaj fiind finisajul lucios, deranjant în mediile puternic luminate. Tastatura de tip chiclet este una dintre cele mai reuşite la un portabil Asus. Este mai eficient rigidizată, iar tastele au un feedback confortabil la apăsare şi sunt silenţioase. Touchpad-ul răspunde excelent la comenzile tactile, iar cele două butonaşe nu întâmpină vreo rezistenţă la apăsare.
Este disponibil într-o configuraţie cu procesor Intel 480M, 4GB memorie RAM, hard disk de 500 SSHD şi baterie cu 8 celule, la un preţ de aproximativ 3.600 de lei, fără sistem de operare.


Caracteristici Tehnice
Pro
Contra

Bogdan Petre, www.imidoresc.ro