Style

Cine este managerul care înoată 3,8 kilometri, pedalează 180 de kilometri şi aleargă 42 de kilometri? Totul în mai puţin de 8 ore

30 iul 2014 10782 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie

Sebastien Delen, directorul biroului local al pro­ducătorului de jocuri Ubisoft (pentru cei care nu ştiu, este unul dintre cei mai mari producători de jocuri la nivel mondial), a găsit o provocare care să îmbine apa cu solul şi care să se transforme în pasiunea de vacanţă.

Delen nu-şi petrece pauza de prânz în mod tradiţional la masă, ci aleargă prin Herăstrău cu obiectivul de a se antrena pentru triatlonul la care va participa anul acesta.

„O plajă destul de lungă, fără prea mulţi oameni, o piscină cu apa la temperatura optimă şi drumuri cu asfalt bun ca să poţi merge cu bicicleta“, descrie pe scurt Delen, într-o discuţie cu DA Premium, ingredientele care i-ar face lui vacanţa perfectă.  

La 44 de ani, francezul originar din Bretania va participa şi anul acesta la concursul Ironman, o competiţie formată dintr-o cursă de 3,8 kilometri înot, 180 de kilometri de ciclism şi 42 de kilometri de alergare. Toate în mai puţin de 8 ore.

„Mă antrenez 3 - 4 ore pe săptămână când nu suntem în sezon şi până la 12 - 15 ore pe săptămână aproape de competiţii. Acum mă antrenez de 10 - 12 ori pe săptămână cu un mix între înot, alergare şi bicicletă, cu câte 3 - 4 antrenamente pentru fiecare pe săptămână“, spune expatul.

Dacă de multe ori cele mai multe liste de bagaj de vacanţă încep cu cremă de protecţie solară sau ochelarii de soare, în geanta lui Sebastien Delen se regăsesc mereu echipamentul de alergare, ochelarii de înot, ceasul cu GPS şi uneori bicicleta. Iarna e dedicată sesiunilor de pregătire şi relaxare în Asia, iar vara antrenamentelor mai intense din Europa. Antrenamentele alternează astfel între plajele din Thailanda şi Maldive şi traseele montane din Alpi sau din Carpaţi.

Bretonii susţin că trăiesc în cel mai frumos loc de pe pământ şi nu se găsesc mulţi care să-i contrazică, însă expatul francez a găsit şi în România un loc pe care îl include în topul destinaţiilor de antrenament. Situat la aproape o mie de metri altitudine, în centru ţării, lacul Sfânta Ana, singurul de orgine vulcanică din România, oferă condiţii excelente pentru sport. „Unul dintre cele mai bune locuri pe care le-am vizitat până acum, fie pentru antrenament, triatlon sau relaxare este lacul Sfânta Ana. Este minunat să ai acest lac în vârful muntelui unde poţi înota, alerga sau merge cu bicicleta în jurul lacului“.

Dincolo de plajele cu nisip fin numai bune pentru alergare, piscinele, pistele de bicicletă montane cu aer curat sau piscinele perfecte, toate creatoare de endorfine care contribuie la starea de fericire, practicarea unui sport oferă momente de satisfacţie care iau forma fie a unei victorii personale, fie a unor oameni extraordinari întâlniţi pe parcurs. Pentru Sebastien Delen, unul dintre cele mai frumoase momente din participările sale a fost o competiţie de HalfIronman pe care, spre final, a terminat-o alături de cele două fete ale sale. Oamenii întâlniţi de francez au fost totodată o sursă de insipiraţie.

Citiţi mai multe în noua ediţia a După Afaceri Premium care a apărut pe 25 iulie.