Style

Din vorbă-n vorbă cu …cu Lars Wiechen, Deloitte România: despre pasiunea pentru maşini, călătorii în jurul lumii şi Coca-Cola

24 mar 2018 1404 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Lars Wiechen este partener coordonator pe zona de consultanţă financiară în cadrul companiei de audit şi consultanţă Deloitte România. Lucrează în companii de profil de circa 16 ani, dintre care ultimii 11 i-a petrecut în România, unde a învăţat limba şi s-a adaptat peisajului local. Atât natural cât şi de business. Printre clienţii săi se numără mari companii de petrol şi gaze, bănci comerciale, companii de media, operatori de telecomunicaţii, operatori din sectorul energiei electrice şi mari retaileri. Pentru aceştia, el a condus proiecte de evaluare a afacerilor şi activelor, alocarea preţului de achiziţie pentru tranzacţii de mare amploare sau asistenţă pentru realizarea planului de afaceri.

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă este… Încerc să „port” o atitudine stoică, nu am un obiect pe care să-l port cu mine şi care să mă reprezinte. Încerc să-mi menţin obiectivitatea pe tot parcursul zilei, să văd lucrurile aşa cum sunt. În relaţionarea cu ceilalţi, încerc să lucrez pentru binele lor colectiv, oferindu-le un tratament corect. Nu mă las influenţat de evenimentele sau acţiunile oamenilor care se află în afara sferei mele de control.

Cartea pe care o citesc acum este… “Cele 33 de strategii ale războiului”, scrisă de Robert Greene, însă recitesc cu plăcere scrierile Stoicilor: „Meditaţii” de Marcus Aurelius şi „Enchiridion” de Epictetus.

Pasiunea mea este… maşina mea – un Audi S8.

Destinaţia de vacanţă pe care aş recomanda-o este… În general, îmi plac parcurile şi rezervaţiile naturale. În 2004, timp de şase săptămâni, am descoperit Vestul Statelor Unite ale Americii cu uimitoarele parcuri naturale: Yosemite, Sequoia, Death Valley, Joshua Tree, Grand Canyon, Monument Valley, mă fascinează şi rezervaţia naturală Everglades din Florida.

O descoperire recentă din Bucureşti este… recunosc că redescopăr cu plăcere Muzeul Satului din Bucureşti. M-a impresionat, atunci când l-am descoperit, Palatul Pri­măverii (casa soţilor Ceauşescu), devenit muzeu în urmă cu doi ani. M-a întristat însă să descopăr stilul luxos în care trăiau soţii Ceauşescu în timp ce poporul român trăia în sărăcie.

Un monument, muzeu, clădire care m-a impresionat în călătoriile mele este... am avut ocazia să călătoresc în Mexic două luni, timp în care am vizitat vestigiile mayaşe şi aztece, siturile mai puţin populare printre turişti, situri arheologice ascunse în junglă, care m-au fascinat. Este o experienţă care merită repetată şi pe care o recomand.

 

Ceasul pe care îl port la mână este… Breitling Chronomat 44.

 

Parfumul meu preferat este… Folosesc mereu cu plăcere Bulgari Soir, Gucci Guilty Black, Prada Intense, ales însă, în funcţie de dispoziţia pe care o am de dimineaţă.

 

Beau întotdeauna cu plăcere…  Poate vă aşteptaţi să vă dau numele unei băuturi fine sau mai speciale, însă, Cola Zero şi Pepsi Max/Light cu gheaţă şi lămâie sunt băuturile pe care le beau întotdeauna cu plăcere.

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este… mă aşez într-o cafenea, preferabil una cu foarte puţini turişti pen­tru a putea lua pulsul oraşului, savurând un cappuccino, citind şi documentându-mă despre locurile pe care le-aş putea vizita.

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă este… În opinia mea orice lucru poate fi considerat exclusivist atâta timp cât îţi face plăcere să-l achi­ziţionezi.

Cea mai recentă realizare…un coleg de birou mi-a dăruit o carte scrisă de Albert Einstein, intitulată „Cuvinte memorabile“. Am primit astfel provocarea de a citi prima carte în limba română. Trebuie să recunosc că nu a fost uşor, însă, satisfacţia pe care am avut-o după ce am terminat-o este de nedescris.

Bijuteriile mele preferate sunt... Îmi plac foarte mult butonii, sunt accesoriile pe care le cumpăr mereu cu plăcere. 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este… Mi-ar plăcea să pot avea propria colecţie de maşini, să-mi fac un mini muzeu.

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt… Provin dintr-o familie sportivă. Sunt un mare fan al sporturilor de echipă, în tinereţe am jucat fotbal, sport pe care îl practicam cu cea mai mare plăcere, însă, din păcate acum nu îl mai pot practica. Joc tenis cel puţin de două ori pe săptămână, sport prin care am reuşit să găsesc echilibrul între spirit şi trup.

Un loc de neuitat pe care l-am descoperit în călătoriile mele este… Ayers Rock (Ulu­ru) în Aus­tra­lia Cen­trală. Acolo apusul soarelui este de neuitat.

Plăcerea mea vinovată este… Mă simt vinovat atunci când o fac, dar nu mă pot abţine: îmi face prea mare plăcere să mănânc dulciuri în toiul nopţii.

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt… Poate părea ciudat şi de modă veche, însă, în locul site-urilor prefer să răsfoiesc un ziar sau să dau paginile unei cărţi.