Style

După Afaceri Premium vă face primul cadou. Ce puteţi citi în ediţia din decembrie a revistei?

28 nov 2014 261 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Recunosc, ne-am grăbit un pic, dar am vrut să fim primii care vă fac un cadou pe final de an. Şi nu orice cadou, ci unul care sperăm să vă inspire şi care să vă ducă mintea departe de la încă un an complicat.

Începem cu un tur de forţă cu ceasuri şi bijuterii alese pe sprânceană. Continuăm cu un interviu cu directorul de creaţie de la Amouage, parfumurile casei din Oman cunoscute pentru amprenta misterioasă-exotică atât de caracteristică lumii arabe. Vă facem cunoş­tinţă cu Amina Muaddi, designerul pe jumătate român care a intrat în graţiile Vogue cu pantofii săi stiletto apreciaţi de vedete din lumea-ntreagă.

Imediat după veniţi cu noi la o petrecere animată de Aida Ashor, care la 26 de ani a fost desemnată cel mai bun barman din România. Tot de la ea luaţi notiţe privind cele mai extravagante cocktailuri de sărbători.

Rămânem printre licori rare şi aflăm de la specialişti care mituri sunt adevărate şi care sunt minciunile frumoase în legătură cu vinurile vechi. Vi s-a făcut foame? Atunci veniţi cu noi la masă şi aflaţi ce propun cei mai mari chef-i din România pentru sărbători. De la sarmalele fierte bine în grăsimea de la cârnaţi şi afumătură, până la stridii cu Cham­pagne, totul a fost pus pe masă astfel încât niciun gust să nu se simtă neglijat.

Înainte de a trece la masa propriu-zisă, poate aţi vrea să aflaţi şi ce se poartă anul acesta de sărbători în materie de design interior. Ne-am gândit şi la asta şi am decis să stăm de vorbă şi cu câţiva oameni care ştiu toate secretele bucătăriilor de lux, devenite peste noapte locul central din fiecare casă. După ce aţi mâncat bine şi aţi băut cumpătat, va invităm să descoperiţi cele mai importante petreceri care se vor organiza în Bucureşti sau pe alte meleaguri pe final de an.

Dincolo de aceste informaţii, ne-am decis să facem o recapitulare şi să vedem ce a însemnat piaţa luxului în România în anul care tocmai stă să se încheie.

Am aflat care a fost cea mai scumpă maşină vândută anul acesta, dar şi care sunt tendinţele în segmentul de bijuterii. Este momentul să aflaţi că se poartă aurul negru şi albastru, dar şi piesele caracterizate prin geometrii preţioase. Ghilda designerior români a devenit tot mai cunoscută la nivel global. Reţineţi nume precum Amina Muaddi, Andreea Bădală sau Rhea Costa. Maeştrii parfumieri s-au întrecut la rândul lor în lansări de noi creaţii lună de lună, însă finalul de an 2014 aparţine superlativelor, alchimiilor opulente şi extravagante. 

După mai mulţi ani în care destinaţiile clasice precum Grecia sau Turcia şi principalele capitale europene au fost primele pe lista de vacanţă, în 2014 turiştii români au optat şi pentru circuite mai complexe, „off the beaten track“. După ce s-au întors, au avut curajul să-şi schimbe şi obiceiurile culinare. Iar mâncarea bună nu putea fi împărţită decât cu un vin nobil.

Dacă nu vă regăsiţi pe lista celor care au cumpărat cea mai scumpă maşină, nu aţi ajuns încă în Peru, iar conceptul de sarma moleculară încă vă este străin, nu disperaţi.

Aceasta este frumuseţea bilanţurilor, dar şi a noilor începuturi.

Sperăm să vă inspirăm.