Style

Vinde electrocasnice de lux, dar timpul liber şi-l petrece pe motocicleta super sport Suzuki GSXR sau la pescuit de ton în Oceanul Indian. Ce alte pasiuni mai are şefa Miele în România?

05 mai 2015 3192 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Loredana Butnaru conduce de circa doi ani operaţiunile locale ale Miele Appliances, companie care activează pe piaţa electrocasnicelor premium, domeniu în care şi-a construit de altfel întreaga carieră. Anterior ea a lucrat ca director general pentru distribuitorul de electroIT Marelvi şi a deţinut mai multe funcţii în compania slovenă Gorenje la Bucureşti şi la Londra. În capitala Marii Britanii a ajuns în 2006, când economia mondială încă avea motoarele turate la maxim. A avut de ales între Istanbul, Slovenia (la sediul central al Gorenje) şi Londra şi a optat pentru ultima pentru că voia o ţară cu o cultură de business total diferită de cea din România. A devenit astfel director de marketing al Gorenje în Marea Britanie, însă după doi ani şi jumătate s-a întors pe piaţa locală şi a rămas. Acum timpul şi-l împarte între job, pasiunea sa pentru motociclete şi animalele sale de companie.

 

Un obiect pe care îl port întotdeauna cu mine şi care mă reprezintă…

Nu sunt superstiţioasă şi nu cred în obiecte aducătoare de noroc. Am, în schimb, un lănţişor de aur care, nu cred că mă reprezintă, dar care are o semnificaţie deosebită şi îl port permanent, cu foarte mici excepţii, deoarece mi l-a adus tatăl meu din Singapore, când aveam numai 12 ani. De atunci, este cu mine în permanenţă doar pentru că este deosebit şi îmi place. Nu cred că obiectele ne pot reprezenta, ci doar personalitatea şi stilul nostru, unice pentru fiecare.

 

Cartea pe care o citesc acum…

Deoarece din decembrie 2014 am început un program de Leadership şi Management în cadrul Miele, deocamdată, în puţinul timp pe care îl mai am, citesc cărţi de business recomandate de profesorii programului. Pe rol sunt acum: „Good to Great“, de Jim Collins şi „7 habbits of highly effective people“, scrisă de Stephen Covey. Iar dacă tot vorbim de cărţi de business, cartea pe care o recomand oricărui manager şi care mie mi s-a părut excepţioanală este cea scrisă de Jack Welch, „Straight from the gut“. Am citit-o acum 7-8 ani, dar sunt convinsă că şi peste încă alţi 10 ani merită citită. Îmi place foarte mult să citesc literatură de specialitate, cum o numesc eu, dar şi beletristică, în perioadele stresante sau când sunt în concediu. Aş menţiona-o ca una dintre autoarele mele preferate pe Aurora Liiceanu, deoarece, deseori, ne pierdem în stereotipuri şi în mirajul Occidentului şi uităm că avem şi noi scriitori foarte buni.

 

Pasiunile mele sunt...

Ei bine, pentru acest capitol îmi trebuie cel puţin 2-3 pagini. Încerc să fiu succintă şi să le selectez pe cele mai importante, nu neapărat în ordine. Îmi plac foarte mult animalele şi mi-aş face o grădină zoologică acasă. Am momentan două acvarii, care necesită multă îngrijire, două căţeluşe din rasă boxer, care, din păcate, stau la părinţii mei, însă foarte aproape de casa mea, deci le vizitez şi le scot în parc oricând am timp. Îmi place să „mă plimb“ cu motocicleta mea super sport Suzuki GSXR, îmi plac patinajul şi plimbările cu rolele, în funcţie de sezon, sporturile în general. Voi mai trece doar câteva: călătoriile, îmi place să descopăr locuri noi, să învăţ din obiceiurile şi cultura altor ţări, îmi place să citesc şi să studiez şi, nu în ultimul rând, îmi place mult ceea ce fac. Nu vreau să pară un clişeu, dar cred că, din fericire, sunt printre puţinii care iubesc ceea ce fac.

 

O destinaţie de vacanţă pe care aş recomanda-o…

Este greu să recomand o destinaţie anume. Mi-au plăcut multe locuri în care am fost şi fiecare a avut un farmec aparte. Cred că, în primul rând, depinde ce ne dorim de la o vacanţă: cultură diferită, plajă, aventură şi depinde cu cine mergem. Pot să spun că vara îmi place să merg la mare, din păcate nu în România, şi pentru acest tip de vacanţă recomand Cipru sau una dintre minunatele insule greceşti (nu toate) unde apa albastră în combinaţie cu mâncarea excepţioanală (pentru gusturile mele) asigură o vacanţă reuşită. Obligatoriu, recomand Londra şi ţinuturile din afară Londrei. În Marea Britanie castelele, orăşelele din sud şi casele de la ţară sunt incredibile. Scoţia este iarăşi o destinaţie pe care o recomand, iar pentru cei pasionaţi de artă în stil italian şi peisaje unice recomand Toscana şi obligatoriu Florenţa. Barcelona este o destinaţie specială, Veneţia sau Santorini sunt pentru îndrăgostiţi şi cred mă voi opri aici, altfel ajungem la câteva pagini de recomandări.

 

O descoperire inedită dintr-o călătorie recentă…

N-aş spune că a fost o descoperire, ci mai mult o experienţă inedită. Am fost la pecuit de ton noaptea, în Oceanul Indian, cu localnici din Dubai şi Oman. Cultura lor, peisajele şi luxul în pustietate au fost o combinaţie interesantă. Ne-am oprit cu barca la baza unui vapor imens ancorat în larg, iar modul în care pescuiau şi combinaţia de adrenalină şi unicitate mi-au plăcut foarte mult.

 

Cel mai frumos suvenir pe care l-am adus acasă dintr-o călătorie recentă…

Nu mă pot gândi la un unic cel mai frumos suvenir, pentru că toate reprezintă altceva. Poate, un colier din Veneţia cu sticlă Murano.

 

Ceasul pe care îl port la mână este…

Nu port ceas, deoarece nu-i văd rostul.

 

Parfumul meu preferat este…

Am mai multe parfumuri preferate, le schimb destul de des. Parfumul care rămâne în preferinţele mele şi care cred că mi se potriveşte cel mai bine este Chanel Mademoiselle.

 

Obiectul meu preferat din garderobă este…

Am multe obiecte preferate şi, chiar dacă nu am obsesia brandurilor, trebuie să recunosc totuşi că tot brandurile se înscriu în topul preferinţelor din garderobă: un sacou Jean Paul Gaultier, o geacă de piele Calvin Klein şi o poşetă neagră, clasică, Prada. Aş adăuga şi pantofii şi poşetele Musette.

 

Beau întotdeauna cu plăcere…

un pahar de suc natural. Din când în când, savurez câte un pahar de vin roşu demisec.

 

Primul lucru pe care îl fac când ajung într-un oraş nou este…

să încerc să descopăr cultura ţării respective şi să caut un restaurant unde mănâncă localnicii.

 

O descoperire inedită din Bucureşti…

Cred că foarte des ajung în Bucureşti pe câte o străduţă pe care n-am mai fost şi văd câte o clădire cu arhitectură impresionantă şi cu un farmec aparte pe care doar în România îl pot găsi.

 

Cea mai recentă achiziţie exclusivistă…

Motocicletă Suzuki GSXR 600

 

Bijuteriile mele preferate sunt…

Nu port bijuterii decât extrem de rar, excepţie fac un lănţişor de aur, perle şi cercei simpli. Cam aici mă opresc cu bijuteriile.

 

Un artist pe care l-aş colecţiona dacă aş putea este…

Picasso.

 

Site-urile pe care le citesc cu plăcere sunt…

Ziarul Financiar, The Economist, graziadaily.co.uk

 

Un cadou pe care aş vrea să îl primesc tot timpul este…

Trandafiri roşii sau frezii, primă­vara.

 

Restaurantul meu preferat este…

Wagamama, restaurant japonez şi noodle bar. Din păcate nu este încă la noi, dar sper că va fi într-o zi.

 

Sporturile pe care le practic cu plăcere sunt…

motociclismul şi fitnessul (nu chiar cu atât de multă plăcere ca pe primul).

 

Foto: Loredana Butnaru