Style

Super-afacerea lui Ilie Năstase: restaurante McDonald‘s cu venituri de 8 milioane de euro

28 feb 2011 797 afişări de Ionuţ MORARIU
Din aceeaşi categorie

Asemenea oamenilor de afaceri care au reuşit să-şi sporească averea pe vreme de criză şi Ilie Năstase a sesizat oportunitatea investiţiilor peste graniţă. Ţinta sa: Republica Moldova.

După ce în urmă cu trei ani fostul tenismen a decis să cumpere lanţul local de fast-fooduri operate sub brandul McDonald's, acum este hotărât să deschidă cea de-a cincea unitate din Chişinău. Aceasta va fi primul McCafé de peste Prut. "Am avut vânzări de circa opt milioane de euro în 2010 şi un profit consistent. Mă gândesc însă să reinvestesc banii şi să lansez anul ăsta un McCafé la Chişinău şi să reamenajez o parte din unităţile existente", a declarat pentru gândul Ilie Năstase. "Costă cam două milioane de euro să faci un McCafé", precizează el.

Nu vede nicio contradicţie între imaginea sa de atlet exemplar şi faptul că patronează o afacere cu mâncare considerată de mulţi nu tocmai sănătoasă. "E problema celor care cumpără, eu nu-i oblig să vină la McDonald's", spune Năstase. Întrebat dacă este un comsumator de hamburgeri, fostul mare tenismen răspunde că el mânâncă produsele McDonald's, "dar fără pâine. Doar carnea şi sosul, întocmai ca pe o friptură". Citiţi mai mult despre afacere cu hamburgeri a lui Ilie Năstase pe www.gandul.info