Travel

Omul care şi-a făcut din lume casă: Călătoresc de la 3 ani, am văzut 97 de ţări, numai în România am fost de 20 de ori. Mă simt ca acasă aici

02 sep 2015 4474 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie

Antonio Paradiso, 33 de ani, executive director în ţările emergente pentru MSC Cruises, una dintre cele mai mari companii de croaziere din lume, a venit pentru prima dată în România în urmă cu şapte ani, iar de atunci a revăzut de mai bine 20 de ori plaiurile mioritice. Născut în Marea Britanie, crescut în Italia şi stabilit în Elveţia, Antonio Paradiso, care se ocupă de strategia de marketing şi comercială pentru MSC din 33 de ţări precum Rusia, China, Japonia, România, Polonia sau Turcia, este un călător pursânge, cu 97 de destinaţii la activ, care vorbeşte cu pasiune, cum altfel, despre mâncare italiană, dar şi despre ceasurile preferate.

Unde mă simt ca acasă…

Eu sunt un cosmopolit, lumea este casa mea. Călătoresc de la 3 ani, am văzut 97 de ţări, numai în România am fost de  20 de ori. Ro­mânia este una dintre ţările în care mă simt ca acasă. Pentru mine este greu să spun unui loc "acasă" pentru că eu călătoresc foarte mult.

 

Restaurantul preferat în România…

Am găsit deosebit restaurantul Caru' cu Bere din Bucureşti unde am fost de câteva ori , îmi place ambientul de acolo. Însă am fost în multe restaurante din România şi îmi place mâncarea românească pentru ca are multă carne şi ingrediente speciale.

Mâncarea preferată de pe glob...

Am multe. Fiind italian, calitatea ingredientelor dintr-o mâcare este foarte importantă. Prefer mâncarea cu ingrediente proaspete, nu-mi plac lucrurile artificiale. Evident că o farfurie cu linguine (un fel de paste - n.red.) şi fructe de mare proaspete pentru mine este muah (zice pupându-şi degetele ca un italian veritabil) şi un vin alb din Italia- Greco di Tuffo ar fi minunat. Când nu am timp, mănânc pizza, însă singura pizza este în Napoli.

 

Între vin si bere...

prefer vinul pentru ca aşa cum spuneau latinii „un pahar de vin pe zi ţine medicul departe“. Şi evident pentru că sunt italian, iar Italia este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din lume, şi pentru că locuiesc în Elvetia şi sunt foarte aproape de Franţa, aşa că pot avea cele mai bune vinuri din aceste două ţări, deşi eu prefer vinurile italieneşti.

 

Unde îmi ţin evidenţa locurilor unde am fost…

Folosesc harta de pe TripAdvisor ca să îmi amintesc ce am de făcut şi ce locuri am văzut. Pentru mine este important acest lucru pentru că într-o zi sunt în Tokio, apoi în Shanghai, apoi în Bucureşti, apoi în Braşov. Asa că trebuie să ţin evidenţa. Dacă vedeţi harta mea, am semne peste tot. Din SUA am văzut 48 de state pentru că sunt un explorator şi îmi place să descoper noi lucruri. Vreau întotdeauna să învăţ.

 

Ce nu-mi lipseşte din bagaj...

iPad-ul, muzica mea, o carte pentru că îmi place să citesc mult şi un ghid de la Lonely Planet pentru că atunci când merg într-o ţară, n-o să mănânc mâncare italiană, vreau să gust din mâncărurile şi băuturile locale şi îmi place istoria. Dacă ajungi să cunoşti trecutul, poate vei avea un viitor bun. Mă consider norocos pentru că lucrez pentru o companie internaţională şi îmi iubesc jobul. De fapt, pentru mine nu este un job, este o pasiune. Şi iubesc jobul acesta pentru că am ocazia să călătoresc mult şi aceasta este una dintre cele mai mari pasiuni ale mele.

 

Una dintre cele mai bune părţi ale călătoriilor ...

este că întâlneşti mulţi oameni, iar interacţiunea cu aceştia îţi lărgeşte orizonturile de gândire.

 

Câte locuri diferite văd într-o lună...

Cam 10 ţări şi probabil 20 de oraşe diferite din aceste ţări. Când ajung într-o ţară nouă, merg mai întâi să văd cele mai importante monumente şi apoi la un restaurant cu mâcare tradiţională. Şi dacă am timp, merg la muzee.

 

Ce locuri mai am de văzut…

Vreau să urc pe Himalaya înainte de a muri, să merg la Machu Pichu. Mai am să vizitez câteva ţări din Africa Centrala şi trebuie să merg în Alaska. Am văzut şase din cele şapte minuni ale lumii.

 

Marca de ceasuri preferată este...

Rolex, dar îmi place şi Apple Watch pentru că având o agendă atât de încărcată, mă ajută. Aşa că asta ar fi cea mai bună opţiune. Însă cele mai bune branduri pentru mine ar fi Rolex, Patek Philippe şi Montblanc pentru că trăiesc în Geneva, oraşul ceasurilor. Am un Rolex şi un Patek Philippe.

 

Cât am dat cel mai mult pe un ceas…

Mult, câteva mii de euro. Un ceas bun este pentru viaţă aşa că vreau să-l las moştenire copiilor mei şi mai departe nepoţilor mei.