După Afaceri

Unde se vor construi primele oraşe plutitoare din lume - FOTO

08 mai 2014 586 afişări
Din aceeaşi categorie

Orasele viitorului se vor muta pe apa. Cel putin, asa sustin cativa cercetatori americani, fondatori ai unui ONG din California, care incearca sa stranga bani pentru a construi comunitati plutitoare in intreaga lume, relateaza cotidianul The Guardian.

Institutul Seasteading propune construirea unor orase pe mari si oceane. Proiectul la care participa mai multi oameni de stiinta din Statele Unite are ca scop strangerea de fonduri si convingerea companiilor imobiliare sa investeasca in comunitati plutitoare.
Cotidianul britanic The Guardian scrie ca satele si orasele plutitoare ar putea fi amplasate in diverse tari de pe glob, in functie de negocierile cu guvernele respective.

Desi in momentul de fata, orasele care plutesc par de ordinul SF-ului, ele ar putea deveni realitate in urmatorii ani. Dubai, de exemplu, a creat in urma cu ani celebrul arhipelag de insule sub forma de palmier. De asemenea, in Hong Kong, exista intregi cartiere plutitoare, realizate dupa anii `80, pentru populatia in crestere.

Mai multe detalii aici