Eveniment

100% finantare de la UE pentru IMM-uri

20.05.2010, 23:39 105

Firmele vor primi de la Uniunea Europeana 100% din valoareacheltuielilor care pot fi finantate pentru proiecte, fata demaximum 70% pana acum, au decis autoritatile romane caregestioneaza banii UE. Extinderea a fost facuta pentru ca firmele nugasesc finantare bancara sau nu au resurse proprii pentru acompleta contributia la proiect.

De aceasta decizie vor beneficia microintreprinderile cu pana lanoua angajati si venituri anuale de cel mult 100.000 de euro, carepot sa primeasca pana la 200.000 de euro finantare europeana pentruachizitionarea de mobilier sau echipamente IT.

Pana in prezent, firmele trebuia sa contribuie cu 40% dinvaloarea cheltuielilor eligibile (care pot fi finantate de UE)pentru zona Bucuresti si cu 30% in cazul microintreprinderilor dinprovincie. La aceste cheltuieli se adauga si sumele neeligibile,care vor fi in continuare suportate de beneficiari.

"Decizia a fost luata in contextul procesului de simplificare aaccesarii fondurilor structurale si al crizeieconomico-financiare", spune Gabriel Friptu, directorul ProgramuluiOperational Regional (POR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO