Eveniment

11 cetăţeni din Irak şi Maroc, depistaţi când încercau să iasă ilegal din România

11 cetăţeni din Irak şi Maroc, depistaţi când...

Autor: Andreea Traicu

11.12.2016, 11:53 83

"În data de 11.12.2016, în jurul orei 03.00, la P.T.F Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul bulgar Yulian N., în vârstă de 35 de ani, conducând un automarfar marca Iveco, înmatriculat în Bulgaria. El era însoţit de un conaţional Virzhniya K., în vârstă de 32 de ani. La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, politiştii de frontieră au descoperit, în partea din faţă a compartimentului marfă, un spaţiu special amenajat în spatele unui perete dublu. Astfel, după înlăturarea peretelui fals au fost descoperite ascunse şapte persoane - patru bărbaţi, o femeie şi doi minori. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 8 şi 34 ani", transmite Poliţia de Frontieră.

Potrivit poliţiştilor, persoanele depistate au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei. Cetăţenii irakieni sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat iar cei doi bulgari sunt acuzaţi de trafic de migranţi.

"În data de 10.12.2016, în jurul orei 16.00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, pe timpul executării unei misiuni specifice, a obervat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră, patru persoane, două femei şi doi bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp spre Ungaria. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni irakieni şi un marocan, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, solicitanţi ai unei forme de protecţie pe teritoriul României, care au declarat că intenţionau să ajungă în Germania", susţin poliţiştii.

Şi în acest caz a fost deschis dosar pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO