Eveniment

120.000 € de la UE pentru buldozere si aparate de sudura

10.09.2009, 00:00 461

Firma Domustherm din Zlatna, judetul Alba, care monteazacentrale termice, instalatii termice, apa, canalizare, sanitare,instalatii electrice de joasa tensiune, si care anul trecut ainregistrat o cifra de afaceri de peste 296.000 de euro, a aplicatanul trecut pentru fonduri europene de 120.000 de euro pentruachizitionarea a doua excavatoare, aparate de sudura si echipamentenecesare pentru lucrarile de canalizare.

"Vrem sa achizitionam utilaje: doua excavatoare, unul de micidimensiuni si altul de mari dimensiuni, precum si aparate desudura, in general masini si utilaje specifice lucrarilor deinstalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat. Am apelatla fonduri europene pentru ca imi sunt acoperite 70% dininvestitii. Un alt motiv a fost acela ca acum lucrez cu utilajeinchiriate care sunt destul de scumpe, iar prin intermediulfondurilor europene vreau sa achizitionez utilaje performante",spune Marius Pop, administratorul Domustherm, care a infiintatfirma in urma cu noua ani, dupa ce a lucrat in cercetaregeologica.

Proiectul "Achizitionare masini si utilaje specifice lucrarilorde instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat" are ovaloare totala de peste 200.000 de euro.

"Anul trecut, cand am realizat proiectul am luat in calcul treiluni de implementare, avand in vedere ca este vorba doar deachizitie de echipamente. Deoarece a trecut un an pana la semnareacontractului cu ADR Centru (adrcentru.ro) si datorita climatuluieconomic actual, vrem sa prelungim aceasta perioada deimplementare. Am depus in acest sens un act aditional la ADR Centrusi asteptam un raspuns", sustine Pop.

El spune ca a dat anuntul pentru achizitia de utilaje. Deposibilitatea accesarii de fonduri nerambursabile, Pop a aflat dinpresa. "Din presa am aflat de aceste fonduri europene. Am mers laADR Centru, mi-au explicat ce am de facut si apoi am mers la ofirma de consultanta." Clientii principali ai firmei sunt anulacesta primariile. "Avem mai multe lucrari pentru primarii de lacare incasam mai greu banii. Anul trecut nu imi faceam probleme canu voi avea cum sa acopar partea de cofinantare, acum avand baninerecuperati de la clienti si cu creditele care se dau foarte greucu garantii mari, este mai greu sa implementam proiectul."

"Am scazut preturile fata de anul trecut. Nu mai discutam deprofit cum am inregistrat in anii anteriori, sa mearga firma si satrecem de anul acesta", explica Pop.

Cine ia banii:

Compania: Domustherm, jud. Alba

Obiect de activitate: servicii de montare centrale termice,instalatii termice, apa, canalizare, sanitare, instalatii electricede joasa tensiune

Proiectul: "Achizitionare masini si utilaje specifice lucrarilorde instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat"

Valoarea totala a proiectului: 200.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 120.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: peste 296.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO