Eveniment

13 pe un loc la magistraţi

13 pe un loc la magistraţi

Foto Shutterstock

Autor: Mediafax

22.08.2012, 00:00 827

Peste 1.300 de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere în magistratură, la care sunt disponibile 50 posturi de judecător la judecătorii şi 50 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii, informează Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"La concurs s-au înscris un număr de 1.325 candidaţi. La data de 26 august 2012 se va desfăşura proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului. A doua probă din cadrul primei etape, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 9 septembrie 2012", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de CSM.

Tot în 26 august va începe concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, dintre care 100 de locuri sunt alocate pentru pregătirea auditorilor în vederea ocupării funcţiei de judecător, iar celelalte 100 pentru pregătirea auditorilor în vederea ocupării funcţiei de procuror. Potrivit CSM, la acest concurs s-au înscris 3.633 candidaţi.

"La data de 26 august 2012 se va desfăşura proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului. A doua probă din cadrul primei etape, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 9 septembrie 2012", se mai arată în comunicatul CSM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO