Eveniment

143.000 € pentru echipamente care scad factura la energie

13.09.2009, 19:06 139

Firma HR Creative Energy din Bucuresti, specializata perecrutarea si selectia de personal in domeniul energetic, trainingde personal si organizarea de evenimente de business pe acestdomeniu, dar si realizarea de proiecte vizand accesarea de fonduripentru dezvoltare, va primi 143.000 de euro de la UE pentruachizitionarea de echipamente in vederea implementarii contractelorde performanta energetica la consumatorii mari si mici.

Rolul contractului de performanta energetica este de a reducefactura de energie electrica a consumatorului. Proiectul "Asistentaoperationala pentru implementarea contractului de performantaenergetica la consumatorii medii si mari de energie electrica" areo valoare totala de 248.000 de euro, din care fondurile europenereprezinta 143.000 de euro.

"Un contract de performanta energetica se incheie intre maimulte entitati economice: consumatorul de energie electrica,furnizorul de energie electrica, consultantul in domeniul energeticsi un finantator care poate fi banca sau fondurile structurale",spune Constantin Darzan, administratorul HR Creative Energy, firmacu afaceri de peste 43.000 de euro in 2008.

Proiectul este impartit in patru etape de implementare si se vaincheia in luna februarie a anului viitor. "Am trecut de primeledoua etape de implementare prin care am achizitionat o parte dinechipamente si urmeaza sa mai achizitionam un soft pentru care vomrepeta procedura de licitatie. Dupa ce vom achizitiona si softulnecesar, vom depune cererea de rambursare. Cel mai scump echipamentachizitionat va fi un simulator de flux tehnologic la client carecosta 90.000 de euro", explica Darzan.

El spune ca partea de cofinantare va fi asigurata din surseproprii. "Am incercat sa luam un credit, insa conditiile suntfoarte aspre si sunt diferite fata de ce se prezinta in ofertelepentru IMM-uri. Garantiile care se cer sunt exagerate."

Firma are 14 angajati, iar in urma proiectului va crea alte sasenoi locuri de munca. In 2007, HR Creative Energy a infiintatalaturi de alte patru firme cu activitati in domeniul energetic ungrup denumit Energy Services Group (ESG), care furnizeaza diverseservicii pe piata de profil, printre care furnizarea deelectricitate, audit energetic, reabilitarea termica a cladirilorsi consultanta juridica.

Cine ia banii:

Compania: HR Creative Energy din Bucuresti

Obiect de activitate: recrutarea si selectia de personal pentrudomeniul energetic, training de personal si organizarea deevenimente de business in domeniu

Proiectul: "Asistenta operationala pentru implementareacontractului de performanta energetica la consumatorii medii simari de energie electrica"

Valoarea totala a proiectului: 248.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 143.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: peste 43.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO