Eveniment

146.000 € pentru structuri din lemn pentru acoperisuri

23.09.2009, 00:00 161

Firma Cibco Wood din Targu-Neamt, specializata in productia desarpante industriale si civile (structuri din lemn pentruacoperisuri) si care anul trecut avea afaceri de peste 770.000 deeuro, va primi fonduri nerambursabile de 146.000 de euro pentruachizitionarea de utilaje pentru productia si montarea desarpante.

Proiectul "Echiparea cu noi tehnologii in vederea cresteriicompetitivitatii pe piata", care are o valoare totala de 248.000 deeuro, a fost depus anul trecut in cadrul Programului OperationalRegional (POR), "Sprijinirea microintreprinderilor".

"Construim sarpante pentru acoperisuri si aveam nevoie deutilaje pentru productia si montajul acestora. Proiectul nostrutrebuie sa fie finalizat pana anul viitor in iunie", spune ValeriuBarsan, administratorul Cibco Wood.

Perioada de implementare a proiectului este de un an de zile siva fi desfasurat in doua etape. Administratorul Cibco Wood spune capretul utilajelor pe care l-a luat in calcul cu un an in urma nu ascazut. "Pretul utilajelor pe care dorim sa le achizitionam esteacelasi ca anul trecut cand am intocmit proiectul. In plus, am avutde suportat si diferenta de curs valutar de la 3,6 la 4,2 lei."

Firma are patru angajati si in urma implementarii proiectului vamai crea trei locuri de munca. Cibco Wood lucreaza are lucrari intoata tara.

"Lucram atat pentru persoane fizice care doresc sa-siconstruiasca o casa, cat si pentru constructia de centrecomerciale, hale de productie, depozite, restraurante, hoteluri. Inprezent, avem lucrari in Suceava, Iasi."

Barsan precizeaza ca, desi procedura de accesare a fondurilornerambursabile a fost destul de greoaie si a durat peste un an, vaduce la finalizare proiectul. "Nu vom renunta la proiect chiar dacaa durat atat. Se obtin foarte greu aceste proiecte si sunt foartemulte etape de parcurs."

Cine ia banii:

Compania: Cibco Wood, Targu-Neamt

Obiect de activitate: productia de structuri din lemnpentru acoperisuri

Proiectul: "Echiparea cu noi tehnologii in vedereacresterii competitivitatii pe piata" Valoarea totala a proiectului:248.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 146.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 770.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO