Eveniment

170.000 € de la UE pentru o firma de productie publicitara

04.09.2009, 00:00 276

Firma Avigeo din Targoviste, judetul Dambovita, care anul trecut a inregistrat afaceri de peste 210.000 de euro din distributia de consumabile si echipamente de birotica, va primi fonduri nerambursabile de 170.000 de euro pentru achizitionarea de echipamente pentru deschiderea unei tipografii care sa produca volume reduse.

„Ne-am gandit ca este o nisa pe care o putem dezvolta. La volume mici de productie, tipografiile mari nu prea se uita. De aceea, ne-am gandit ca merita sa luam bani pentru un tipar digital de mari dimensiuni, o imprimanta, un ploter si un gravator mecanic", spune Lorin Nedelcu, directorul general al Avigeo.

Firma a depus anul trecut in aprilie proiectul „Cresterea productivitatii societatii Avigeo - factor economic important pentru dezvoltarea locala si regionala" la Agentia pentru dezvoltare regionala Muntenia. „Valoarea totala a proiectului este de peste 300.000 de euro, din care fondurile nerambursabile reprezinta 170.000 de euro. Restul este contributia mea. Contractul l-am semnat anul acesta in martie, iar perioada de implementare este de 6 luni impartite in trei etape", mai precizeaza Nedelcu.

El spune ca pentru contributia proprie va lua un credit de 150.000 de euro pe o perioada de cinci ani.

„Am primit vizita de la banca pentru evaluare si asteptam sa vedem ce suma ne pot oferi. Speram sa primim cei 150.000 de euro pentru ca avem nevoie de bani sa achizitionam echipamentul principal care costa 200.000 de euro."

Nedelcu spune ca printre clientii pe care ii va atrage in urma investitiei cu fonduri nerambursabile se numara supermarketurile, primariile, dar si firmele mici care au nevoie de autocolante, fluturasi, bannere, afise sau obiecte promotionale.

Firma are sase angajati. „Vom mai crea inca patru locuri de munca si s-ar putea sa avem nevoie chiar de mai multi angajati pentru tipografie, insa va depinde de numarul de comenzi."

Cine ia banii:

Compania: Avigeo Targoviste

Obiect de activitate: distributie consumabile si echipamente de birotica

Proiectul: „Cresterea productivitatii societatii Avigeo - factor economic important pentru dezvoltarea locala si regionala"

Valoarea totala a proiectului: 300.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 170.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 210.000 de euro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO