Eveniment

2.300 de tone de deşeuri periculoase în Bucureşti şi judeţele limitrofele. Firma implicată avea sloganul "Prin noi natura renaşte"

28.10.2010, 11:03 64

Procurorii români au trimis în judecată reprezentanţii uneifirme care au îngropat 2.300 de tone de deşeuri periculoase înBucureşti şi în judeţele limtrofe. Firma care a abandonat aproape2.300 de tone de deşeuri periculoase în Bucureşti şi în judeţeleIlfov şi Ialomiţa folosea sloganul "prin noi natura renaşte" pentrua câştiga încrederea clienţilor, în acest caz fiind acuzaţidirectorul general, directorul comercial şi administratorulsocietăţii.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au stabilit cădirectorul general şi directorul comercial ai societăţii P.I. SRLl-au ajutat pe administratorul firmei să depoziteze, în perioada2009-2010, aproape 2.300 de tone de deşeuri periculoase, printrecare şi 60 de kilograme de mercur, în diverse locuri din Bucureştişi din judeţele Ilfov şi Ialomiţa, în curţile unor imobile delocuit şi în spaţiile deţinute de anumite societăţi care nu erauînsă autorizate pentru această activitate, potrivit Mediafax.

Astfel de acţiuni au fost incriminate în cartea "Gomora" decătre jurnalistul itlian Roberto Saviano, care afirmă că mafiaCamoraă a îngropat în jurul oraşului Napşoli zeci de mii de tone dedeşeuri toxice. Conform jurnalistului, firme în care este implicatămafia propun societăţilor comerciale din activitatea cărora rezultăastfel de deşeuri să le scape de ele pentru un preţ mic, dar nu ledistrug, ci pur şi simplu le depozitează pe terenuri sau îndepozite închiriate, după care dispar. Această anchetă aprocuratorii din România este prima de acest fel în care o firmăeste acuzată că a depozitat ilegal tone de deşeuripericuloase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO