Eveniment

20 de hectare de cereale au ars într-un incendiu în judeţul Suceava

20 de hectare de cereale au ars într-un incendiu în...

Autor: Mediafax

29.07.2016, 13:52 89

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat, vineri, că, în ciuda eforturilor susţinute ale autorităţilor de a conştientiza populaţia despre pericolul pe care îl reprezintă arderea suprafeţelor cu vegetaţie uscată, numărul incendiilor de acest tip se înmulţeşte de la o zi la alta, iar în ultimele 48 de ore s-au înregistrat şapte intervenţii ale pompierilor militari pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, dar şi alte intervenţii locale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor.

El a arătat că pompierii militari rădăuţeni, împreună cu voluntarii din comuna Dorneşti, au intervenit, joi, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat aproximativ 20 de hectare cu lanuri de cereale, de pe mai multe parcele ce aparţin unor localnici.

Acesta a precizat că cerealele au fost culcate la pământ de grindina căzută de curând, în urma unei furtuni din zona comunei Dorneşti.

Un alt incendiu de vegetaţie uscată a fost localizat şi lichidat de militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, chiar în municipiul Suceava, într-o gospodărie unde au fost afectaţi circa 3.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, dar şi o anexă din lemn, de 10 metri pătraţi, şi două ferestre din PVC, de la o casă învecinată, aflată în construcţie.

Proprietarul neglijent a fost amendat de către inspectorii de specialitate ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cu suma de 2.500 de lei, a precizat Alin Găleată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO