Eveniment

300.000 de euro de la UE pentru o tipografie

24.05.2010, 23:05 449

Tipografia Arta Tipografie din Cluj-Napoca a castigat ofinantare europeana de peste 350.000 de euro necesara pentruachizitionarea de echipamente de finisare si legatorii si relocareafirmei intr-un nou spatiu de productie.

"Am aflat despre posibilitatea de a obtine fonduri europene dela oficiul teritorial al Agentiei pentru implementarea proiectelorsi programelor pentru IMM-uri din Cluj-Napoca si am luat legaturacu o firma de consultanta. Proiectul a fost depus in 2008, iar anultrecut in septembrie am semnat contractul cu ministerul pentruIMM", spune Adrian Campean, administratorul Arta Tipografie.

Proiectul "Tiparul la rang de arta", care a fost depus in cadrulProgramului Operational Sectorial Cresterea CompetitivitatiiEconomice (POS CCE), "Sprijin financiar cu valoarea cuprinsa intre920.000 si 5.560.000 de lei acordat pentru investitii inintreprinderile mici si mijlocii" va fi implementat in trei etapepe o perioada de un an. "In prima etapa vom achizitiona o cladiresi o parte din echipamente, in a doua etapa vom modernizaconstructia si vom achizitiona a doua parte din echipamente, iarultimul pas va consta tot in achizitia de echipamente sisofturi."

Valoarea totala a proiectului pe care compania a estimat-o inmomentul in care a realizat dosarul de finantare era de circa600.000 de euro. "Pentru ca a durat destul de mult pana in momentulin care s-a semnat contractul, euro a crescut, materialele deconstructie sunt mai scumpe, vom plati mai mult decat calculaseminitial. In prima etapa vom cheltui circa o treime din valoareatotala a proiectului."

Pentru partea de cofinantare, firma a obtinut un credit bancar."Discutiile cu banca pentru obtinerea finantarii au durat din iuniepana in decembrie anul trecut. La finalizarea proiectului vomcreste capacitatea de productie, calitatea produselor si viteza deproductie." Proiectul presupune crearea a patru locuri de munca pelanga cele 16 pe care compania le are.

Cine ia banii:

Compania: Arta Tipografie din Cluj-Napoca

Obiect de activitate: tipografie

Proiectul: "Tiparul la rang de arta"

Valoarea totala a proiectului: 500.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 350.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO