Eveniment

37.000 € de la UE pentru modernizarea unui eco service auto

09.09.2009, 00:00 640

Firma Fresh Color, din Cristuru Secuiesc, judetul Harghita, carese ocupa cu reparatia si intretinerea autoturismelor,autoutilitarelor si a camioanelor si care a rulat anul trecutafaceri de peste 236.000 de euro, va primi o finantarenerambursabila de peste 37.000 de euro pentru achizitionarea deaparatura necesara service-ului auto, in urma depunerii siaprobarii unui proiect in cadrul Programului Operational Regional(POR), operatiunea "Sprijinirea dezvoltariimicrointreprinderilor".

"Am crezut ca procedura de aplicare pentru accesarea fondurilornerambursabile va fi mai usoara, dar a durat mai mult de un an panasa semnam contractul la ADR Centru", spune Fulop Jeno,administratorul firmei.

Proiectul "Eco service auto in orasul Cristuru Secuiesc" pe carefirma l-a depus anul trecut in iunie, are o valoare totala de peste270.000 de lei (63.000 de euro), din care fondurile europenereprezinta 158.000 de lei (37.000 de euro). "Pentru ca perioada deaprobare a proiectului a fost foarte mare si aveam nevoie deutilaje, am aplicat tot anul trecut pentru un program finantat deguvern, "Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor decomercializare a produselor si serviciilor pe piata", prin care amobtinut 50.000 de lei (13.500 de euro)", mai spune Jeno.

Investitiile din anul 2008 au vizat modernizarea si dotareaatelierului cu aparat pentru reglarea farurilor, dispozitive deechilibrare si geometrie roti, robot pentru redresat caroserii,aparate de sudura prin puncte, cabina de pregatire pentru vopsit,cabina de vopsit, elevatoare. "Utilajele pe care le voi achizitionacu fonduri europene ma vor ajuta sa dezvolt activitateaservice-ului auto. Totodata, acestea vin in completarea utilajelorpe care le-am achizitionat anul trecut. Am vrut sa facem oinlocuire a utilajelor vechi", spune administratorul FreshColor.

Ultilajele vor fi achizitionate de pe piata autohtona, in urmaunei licitatii.

Service-ul isi desfasoara activitatea din 1994 si are contractesemnate cu companiile de asigurari. Fresh Color este punct deconstatare pentru compania de asigurare Allianz Tiriac. "90% dinproiectele pe care le derulam sunt pentru asiguratori"

Anul trecut, Fresh Color a inregistrat o cifra de afaceri depeste 236.000 de euro. "Criza ne afecteaza, dar nu atat de mult,inca avem de lucru", spune Jeno. Service-ul are in prezent sapteangajati, iar in urma implementari proiectului vor mai fi createinca trei locuri de munca.

Cine ia banii:

Compania: Fresh Color, judetul Harghita

Obiect de activitate: service auto

Proiectul: "Eco service auto in orasul Cristuru Secuiesc"

Valoarea totala a proiectului: 63.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 37.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: peste 236.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO